KORONAVİRÜS HİZMET ÜRETMEYE ENGEL DEĞİL

Bir yandan koronavirüs tedbirleriyle yoğun mesai harcayan İnegöl Belediyesi, bir yandan da rutin işlerini sürdürmeye devam ediyor. Şehrin genelinde baca kapaklarının düzenlenmesi, yeni yol açma çalışması ve asfalt yama çalışmaları sürüyor.

KORONAVİRÜS HİZMET ÜRETMEYE ENGEL DEĞİL

Koronavirüs tehdidiyle mücadele eden ülkemizde, hem merkezi hükümet hem de yerel idareler salgınla mücadele ediyor. Ciddi tedbirlerin alındığı ve sürekli dezenfekte çalışmalarının yapıldığı dönemde, İnegöl’de hizmet seferberliği de devam ediyor. Yapım işlerine ara vermeyen İnegöl Belediyesi şehrin genelinde baca kapaklarının düzenlenmesi, yeni yol açma çalışması ve asfalt yama çalışmalarını sürdürüyor.

BACA KAPAKLARI YOL KOTUNA GÖRE DÜZENLENİYOR

Yapılan tespitlerde şehir içinde yoğun trafik yükünden dolayı altyapı kurumlarının baca kapaklarında zamanla çökmeler meydana geldiği görüldü. Bunun üzerine AYKOME (Altyapı Koordinasyon Merkezi) kararı ile baca kapaklarını yol kotuna getirme çalışmaları İnegöl Belediyesi tarafından başlatıldı. Süleymaniye Mahallesi Mimar Sinan Caddesinde 4 adet, Mesudiye Mahallesi İnegöl Caddesinde 6 adet baca kapağı tamir ve bakımı Fen İşleri Müdürlüğü ekiplerince yapıldı. Yol kotuna göre düzenlenen baca kapağı yükseltmelerinde dayanıklılığın arttırılmasına yönelik özel tamir harcı da kullanılırken, bu harcın en önemli özelliğinin uygulamadan 24 saat sonra basınca dayanıklı hale gelmesi olduğu ifade edildi. Harcın donma işleminden sonra ise asfalt yaması yapılarak işlem tamamlanıyor. İnegöl Belediyesi tarafından standartlara uygun şekilde yapılan baca kapaklarının diğer altyapı kurumlarına da örnek olacağı kaydedildi.

YAMA ÇALIŞMALARI SÜRÜYOR

Öte yandan, Alanyurt bölgesi Fatih Mahallesinde asfalt yama çalışmaları da devam ediyor. Bölgede ekipler yama çalışmalarıyla yolları onararak kullanışlı hale getiriyor.

İNEGÖL’ÜN GELECEĞİNE YENİ YOLLAR AÇILIYOR

Fen İşleri Ekipleri Mahmudiye Mahallesi Mobilya Sanayi bölgesinde de yeni yol yapımı çalışması gerçekleştiriyor. Ağaç İşleri Sanayi 31. Mobilya Sokakta yeni yol açılması için çalışmalar aralıksız sürüyor.