KORONAVİRÜSE KARŞI TEDBİRLER ARTTIRILIYOR

Koronavirüse karşı İnegöl Belediyesi tarafından açık parklar şeritlerle kapatıldı, etrafı çevrili parkların ise kapıları kilitlendi. Ayrıca dezenfekte çalışmaları merkez ve kırsal mahallelerde ara verilmeden yapılmaya devam ediyor.

KORONAVİRÜSE KARŞI TEDBİRLER ARTTIRILIYOR

Tüm dünyada etkili olan koronavirüse karşı alınan önlem ve tedbirler her geçen gün genişletiliyor. Bir yandan merkezi hükümet bazı tedbir kararlarını duyurarak vatandaşları koruma altına alırken, yerelde de belediyeler özveri ile virüsle mücadeleyi sürdürüyor.

PARKLAR KULLANIMA KAPALI

İnegöl Belediyesi, ilk günden itibaren koronavirüs karşısında etkili bir mücadele ortaya koydu. Alınan önlemler ve tedbir kararlarıyla vatandaş koruma altına alınırken, ülkemizde virüsün yayılması ve vaka sayısının artmasıyla bu tedbir kararları genişletilmeye devam ediyor. Hafta sonu şehir merkezindeki bankları vatandaşların oturmaması için şeritlerle kullanıma kapatan İnegöl Belediyesi, çocuk oyun alanlarını da kullanıma kapattı. Açık parklar şeritlerle kapatılırken, etrafı çevrili parklar ile semt sahalarının ise kapıları kilitlendi. Tüm parkların ve semt sahalarının dezenfekte edildikten sonra kullanıma kapatıldığı duyuruldu.

“ZORUNLU OLMADIKLA EVDEN ÇIKMAYIN”

Koronavirüse karşı alınan önlemler ve sürdürülen çalışmalara ilişkin bilgi veren Belediye Başkanı Alper Taban, önceliğin insan sağlığı olduğunu hatırlatarak ilk günden bu yana istikrarlı ve başarılı şekilde yapılan çalışmaların devam ettiğini kaydetti. Taban, “Vatandaşımızın sağlığı için gerek duyulan alanlarda önlemlerimizi arttırıyoruz. Türkiye tüm dünyayı saran bu salgın karşısında çok ciddi bir sınav verdi. Bizler de yerelde gece gündüz demeden vatandaşımızın sağlığı için çalışmaya devam ediyoruz. Bilindiği üzere toplu kullanım alanlarının kullanımı oldukça riskli. Bundan hareketle parklarımızı dezenfekte edip bir süre kullanıma kapattık. En kısa sürede çocuklarımız ve vatandaşlarımızla parklarımızda yeniden buluşmayı bizler de arzu ediyoruz. Ancak bugün yapmamız gereken hem kendi sağlığımız hem de sevdiklerimizin sağlığı için evimizde kalmak. Sadece yaşlılarımızı değil, gençlerimizi de bu manada uyarıyoruz. Virüsün taşıyıcısı olup sevdiklerinizin, büyüklerinizin zarar görmemesi için lütfen çok zorunlu bir durum olmadığı sürece sokağa çıkmayın” dedi.

DEZENFEKTE ÇALIŞMALARI DEVAM EDİYOR

Dezenfekte çalışmalarının merkez ve kırsal mahallelerde sürdüğünü de kaydeden Başkan Taban, “Ekiplerimiz her gün düzenli şekilde dezenfekte çalışmalarını sürdürüyorlar. Bu çalışmalar hem merkezde hem de kırsal mahallelerimizde yapılıyor. Gün aşrı tüm bölgeler yeniden dezenfekte ediliyor. Vatandaşlarımız bu konuda müsterih olsunlar. Ayrıca bir ekibimiz de oluşturduğumuz 50 dezenfekte noktasını sürekli kontrol ederek dezenfektanın eksildiği bölgelere takviye yapıyorlar. Yine aynı şekilde toplu taşıma araçlarındaki dezenfektanlar da sürekli tamamlanıyor” diye konuştu.