KURBAN FİYATLARINDA YÜZDE 20 ARTIŞ VAR!

Kurban Bayramı'nın yaklaşmasıyla birlikte Türkiye'nin farklı illerinden getirilen kurbanlıklar İnegöl Hayvan Pazarında bugün itibariyle görücüye çıktı. Kurbanlık fiyatları geçtiğimiz yıla oranla yüzde 20 zamlandı.

KURBAN FİYATLARINDA YÜZDE 20 ARTIŞ VAR!

İnegöl Hayvan Pazarına dün gece getirilen hayvanlar bugünden itibaren satılmaya başlandı. Şu anda dörtte bir oranında dolu olan pazarda, fiyatlar 6 bin TL ile 25 bin TL arasında değişiyor.

FİYATLAR 6 BİN TL İLE 25 BİN TL ARASINDA
Pandemi nedeniyle bu yıl kurbanlıkların geç görücüye çıktığını belirten çiftçi Gökhan Muhsin, "Şu anda çadırların dörtte biri ancak dolu diyebiliriz. Temiz şartlar altında ve pandemiye karşı önlem alarak hayvanlarımızı satmaya devam edeceğiz. Fiyatlar geçen yıla oranla maksimum bin lira oynuyor. Tabi fazlasında da gözümüz yok, insayatif kullanıyoruz. Milletimiz kurbanlarını alsın ve kessin. Pazarda fiyatlar 6 bin TL'den başlıyor 25 bin TL'ye kadar çıkıyor. İnegöllü hemşerilerimizi pazara bekliyoruz. Şimdiden herkese hayırlı kurbanlar" ifadelerini kullandı.

GEÇEN YILA ORANLA YÜZDE 20 ARTIŞ VAR
Muş'un Bulanık ilçesinden getirdiği hayvanların satışına başlayan çiftçi Felemez Akgün ise, "Hayvanlarımızı Muş Bulanık'tan getirdik. Bizim tosunlarımız yayla malıdır, organik gıda tüketmiştir. İnegöl halkının kurbana çok duyarlı olduğunu düşünüyorum. Titizlikle kurban alır, bakar ve keserler. Herkes gücüne göre kurban kesiyor. Allah herkesin kurbanını kabul etsin. Fiyatlarda geçen yıla oranla yüzde 20 artış var. Tabi araba kiraları arttı, yem ve saman kiloları arttı. Hayvana da bakıyoruz emek ediyoruz sattığımız fiyatlarla ancak para kazanıyoruz." şeklinde konuştu



Anahtar Kelimeler: KURBAN FİYATLARINDA YÜZDE ARTIŞ !