MAHALLE BULUŞMALARI HAMİDİYE İLE DEVAM ETTİ

Belediye Başkanı Alper Taban, ?Mahalle Buluşmaları? adı altında daha önce Mesudiye ve Kemalpaşa Mahallesinde yapılan vatandaşlarla buluşma programını Hamidiye Mahallesi ile sürdürdü. Bölgenin sorunları ve halkın talepleri, yerinde dinlenerek tespitler yap

MAHALLE BULUŞMALARI HAMİDİYE İLE DEVAM ETTİ

Şehrin yönetimine halkı da dahil ederek katılımcı bir yönetim şekli oluşturma adına adımlar atan İnegöl Belediyesi, bu kapsamda vatandaşın fikirlerine doğrudan ulaşabilmek adına Mahalle Buluşması Programları tertip ediyor. Temmuz ayında ilki Mesudiye Mahallesinde gerçekleştirilen ve Kurban Bayramı öncesi Kemalpaşa Mahallesi ile devam eden Mahalle Buluşmaları, bu hafta Hamidiye Mahallesinde devam etti.

HER HAFTA FARKLI BİR MAHALLEDE VATANDAŞLARLA BULUŞACAK

Her hafta farklı bir mahallede gerçekleştirilmesi planlanan buluşmada, Belediye Başkanı Alper Taban beraberindeki Başkan Yardımcıları; Rıdvan Kocaağa, Oğuzhan Uslu ve Fevzi Dülger ile Zabıta Müdürü Bilal Aktürk´ün katılımıyla Hamidiye Mahallesi sakinleriyle bir araya geldi. Atatürk Anıtı arkasında bulunan parkta 19.00´da gerçekleştirilen buluşmada, vatandaşların talep, istek ve şikayetleri dinlendi.

MUHTAR İLGEZDİ İSTEKLERİNİ SIRALADI

Mahalle Buluşmasının açılışında kısa bir konuşma yapan Hamidiye Mahalle Muhtarı Cemalettin İlgezdi,  yapılan bu buluşmanın kendilerini mutlu ettiğini ifade ederek; ?Başkanımızın mahallemizin dertlerini, isteklerini dinlemesi adına burada bulunması bizleri çok mutlu etti. Kendisine ve Başkan Yardımcılarına teşekkür ediyorum. Ben hazır mikrofonu almışken istek ve şikayetlerimizden de bahsetmek istiyorum. Öncelikle tüm mahallelinin talep ettiği en önemli husus, 28-29 bin nüfuslu mahallemize bir Pazar. Pazar için yer var. Öncelikli isteğimiz bu. İkinci önemli bir konu da Park Caddesinden karşıya okullar bölgesine geçen çocuklar tehlike yaşıyor. Her gün yüzlerce, binlerce öğrenci bu caddeden okullar bölgesine geçiyor. Burada bir trafik ışığı uygulanmasını talep ediyoruz? dedi.

Cemalettin İlgezdi´nin konuşması sonrası mikrofonu vatandaşlar alarak sorunlarını, istek ve şikayetlerini, bu sorunlara ilişkin çözüm önerilerini Başkan Taban ve ekibine iletti. Belediye Başkanı Alper Taban da iletilen sorunlarla alakalı vatandaşı bilgilendirerek talepleri not aldı.

SAMİMİ OLDUĞUMUZU BİLMENİZİ İSTİYORUM

Program sonunda bir konuşma yapan Belediye Başkanı Alper Taban da yeni bir uygulama başlattıklarını kaydederek ?Göreve geldiğimiz günden beri sizlerle belirli vesilelerle buluşalım istedik. Ancak şehir o kadar büyük ki bu buluşmaları her an yapmak çok mümkün olmuyor. Niyetimizin samimi olduğunu bilmenizi istiyorum. Ne zaman bir sorununuz, probleminiz varsa yanınızda olduğumuzu da bilmenizi istiyorum. Vatandaş ve devlet ilişkilerinde bu samimiyeti arttırmamız lazım. Olabildiğince sizlerle her platformda buluşmaya çalışıyoruz. Yeri geliyor bir düğünde, yeri geliyor bir cenazede, açılışlarda ve farklı programlarda bir araya geliyoruz. Bunları arttırarak aslında vatandaşın beklentilerini anlamaya, ölçmeye gayret ediyoruz. Sizleri anlamadan yapacağımız çalışmaların başarılı olmayacağını ben de biliyorum. Seçim öncesi de bunları yaptık ve nihayetinde 94 maddelik bir beyanname açıkladık. Bunlar bir bir şimdi takip ediyoruz. Vatandaşlarımıza parklar yapmak, altyapı yapmak, yeşil alanları arttırmak, asfalt problemlerini ortadan kaldırmak? Bunların birçoğunu 5 yıla sığdırmak istiyoruz? dedi.

5 YILIN SONUNDA GÜZEL BİR ŞEYLERİN ORTAYA ÇIKTIĞINI GÖRMEK İSTİYORUM

Taban, Mahalle Buluşmalarının ilkini Mesudiye Mahallesinde, ikincisini de Kemalpaşa Mahallesinde yaptıklarını hatırlatarak şöyle devam etti: ?Bugün de Hamidiye Mahallemizdeyiz. Burada bizim konuşmamızdan ziyade sizlerin söyleyecekleri önemli. 5 yılın sonuna geldiğimizde, sizlerin karşısına çıkarak alnımız ak, başımız dik şekilde bu 5 yılın hesabını verebileceğimizi düşünüyorum. Rabbime dua ediyorum bizleri vatandaşımıza karşı mahcup etmesin diye. Biz başarılı olmak için, mahcup olmamak için, vatandaşlarımıza ve şehrimize faydalı olmak için görevi aldık. Sizler de destek verdiniz. Günü vakti geldiğinde de ben bunun hesabını verebilmek istiyorum sizlere. Güzel bir şeylerin de ortaya çıktığını görmek istiyorum. Biz sonuna kadar bunun mücadelesini vereceğiz. Lütfen sizler de üretmeye, düşünmeye devam edin. Hatalarımızı, talep ve önerilerinizi bizlere bildirin. Şuanda şehrimizde her mahalleyle ilgili 153 ve whatsApp hattımıza ulaşan bildirimler raporlanıyor. Hangi mahalleden en çok hangi konuda şikayet geliyor bunları biliyoruz. Bu sorunları sizlerle istişare ederek sağlamasını da yapmış oluyoruz.?