Marjinal Tasarımları Hayata Geçiriyoruz

Podium Mobilya firma sahibi Serhat Gürel, dinamik mobilya sektörü içerisinde marjinal tasarımları hayata geçirerek tüm kesimlere hitap ettiklerini ifade etti.

Marjinal Tasarımları Hayata Geçiriyoruz

Podium Mobilya firma sahibi Serhat Gürel, gerçekleştirdikleri çalışmalar ve sektörel hareketlilik ile ilgili açıklamalarda bulundu.

YENİ ÜRÜNLER HAYATA GEÇİRİLİYOR

Konu ile ilgili konuşan Podium Mobilya firma sahibi Serhat Gürel, “Modern, yenilikçi, ve özgün tasarım amacıyla 2015 yılında kurulan şirketimiz kaliteden ödün vermeden hızla gelişerek büyümektedir. Firmamız bünyesinde modern ahşap yatak odası, yemek odası, duvar ünitelerinin yanı sıra modern koltukta üretilmektedir. 4 bin 200 metrekare kapalı alana sahip fabrikamızda 40’ın üzerinde özverili ve çözüm odaklı personelimizle sizler için en iyisini düşünüp üretmekteyiz.Konsept, renk kombinasyonları yapıyoruz, marjinal tasarımları hayata geçiriyoruz. Kurulduğumuzdan beri hemen hemen her fuara katılmaya gayret gösterdik. 2015 Kasım fuarı, 2016 Nisan-Kasım Fuarı ve en son Ocak fuarına katıldık. Tek girmediğimiz bu MODEF Fuarı olacak ama yine de fuara girecekmiş gibi yeni ürünlerle hazırlanacağız. Dinamik bir sektör var. Karakalem model çalışmalarımız sürüyor, dışarıdaki tasarımcılara çizdirdiğimiz modeller var.”

İSTANBUL FUARININ ETKİLERİ SÜRÜYOR

“Ocak İstanbul fuarı bir önceki fuarlardan daha sönük geçti. Bunun benim gözümde birkaç tane parametresi vardır. Ekonomideki daralma, nihai tüketicilerde olan daralma, 2016’nın kırık geçmesi, Nisan fuarının Mart ayına alınması ve henüz sezonun açılmaması… Biz Podium Mobilya olarak fuardan gayet memnunduk. İyi model yaptık ve fuara iyi çalıştık. Bu sadece İstanbul fuarı ile alakalı değil, sezon açılana kadarki süreç böyle gider. Seyahatlerde, iş gezilerinde bunları pekiştirerek hala fuarın sonuçlarını almaya devam ediyoruz, bizim için İstanbul Fuarı Nisan fuarına kadar devam ediyor.”

REKABETİN ÜST DÜZEY OLDUĞU BİR İLÇEYİZ

“İhracat yaptık, yeni müşteriler yaptık, özellikle koltuk bölümündeki mevcut müşterilerimiz de ziyaret etti. Çok yeni pazarlardan ve özellikle ihracat pazarlarından ziyaretçiler vardı ama bunlar özellikle firmanın yerini, yurdunu görmek isteyen yeni bir pazar. Birçoğu Mart fuarına kadar tekrar geleceklerini söylediler. Normalde Mart Fuarı yurtiçi fuarıdır ama bunu dile getirenler çok oldu. İnşallah onları da Mart’a kadar bekleyeceğiz. Fuara girmesek bile hazırlığımızı yapacağız, iyi bir şekilde çalışacağız. İnegöl, rekabeti çok üst düzey olan bir yer. Kayseri’de bir model yapılıyor, o model 3-4 sene üretime devam ediyor ama İnegöl’de rekabet çok olduğu için 3-4 ayda bir model değişiyor. Bu anlamda da birçok modanın öncüsüyüz. Bu sene antrasit mavi ve yeşil renkler mobilyalarda ön planda. Onları çok sık göreceğiz. Birkaç firma aynı şeyi yapınca moda algısı oluyor ve bu iyi oluyor. Tek bir firma yapınca biraz yalnız kalıyoruz. Elimizden gelenin fazlasını yapacağız” ifadelerini kullandı.