MASKE MAZGALDAKİ KOKUDAN KORUMAZ; VİRÜSTEN KORUR!

Koronavirüs salgınından korunmak için kullanılan maskelerin duyarsız vatandaşlar tarafından sokaklara atılması tepkiyle karşılanıyor.

MASKE MAZGALDAKİ  KOKUDAN KORUMAZ; VİRÜSTEN KORUR!

İnegöl'de koronavirüs ile mücadenin başladığı ilk günden beri, bazı duyarsız vatandaşların kullandığı maske ve eldivenleri sokaklara attığı görüldü. Konu ile alakalı yetkililerin sıkı uyarılarına rağmen bazı vatandaşlar duyarsızlık yapmaya devam ediyor. Son olarak haberimize konu olan fotoğraf ise Mahmut Esatbey Caddesi üzerinde çekildi. Çekilen fotoğrafta kullanılmış bir maskenin mazgal üzerine atıldığı görüldü. Mazgalın hemen yanında ise pet şişe ve sigara paketinin olması dikkatlerden kaçmadı.

MAZGALDAKİ KOKUDAN KORUMAZ VİRÜSTEN KORUR!

Görüntüyü çekip sosyal medya üzerinden paylaşan İnegöllü vatandaş Selim Bilgili ise, "Maske mazgaldaki kokudan korumaz, maske virüsten korur. Maskenizi takınız" ifadelerini kullandı.

BAKAN KOCA UYARMIŞTI
Bakan Koca, maske ve eldivenleri yere atan şahısları uyararak; "Kullanılmış koronavirüs maskesi ve eldivenler, canlı virüs taşıyabileceği için risklidir. Dışarıda, muhtemelen yenisini takmak için, çıkardığınız maske ve eldivenleri yere atmayın, çöpe atın. Salgın dünyayı bu denli etkilemişken çevreyi de kirletmesine lütfen izin vermeyin" ifadelerini kullanmıştı.