MİLLİ (!) PİYANGO HARAMDIR

Saadet Partisi İnegöl Gençlik Kolları Başkan Yardımcısı Metin Çamlıdere yılbaşı, noel ve milli piyango ile ilgili yazılı basın açıklaması yayınladı.

MİLLİ (!) PİYANGO HARAMDIR

Çamlıdere yapmış olduğu açıklamada şu ifadelere yer verdi: ?Malumunuz olduğu üzere her Aralık ayında yaşadığımız, dini ve milli inanç değerlerimizle bağdaşmayan noel (!) adı altında yılbaşı kutlama çılgınlığı hazırlıkları devam etmekte.

Eski Türkiye´deki zihniyete dem vurarak tüp kuyruklarına kadar eleştiren iktidar, eski Türkiye döneminde resmi TRT kanalında yayımlanan dansözlü eğlencelerin günümüzde artık tüm kanallarda aleni olarak yayımlanmasına göz yummaktadır.

Ne tesadüf ki bu ay ekranlarda Radyo Televizyon Üst Kurulunun bir kamu spotunu gördük. RTÜK bu kamu spotunda slogan olarak ?Bize ait olmayan hiçbir şeyi o kutuya koymadık? cümlesini kullanmakta. Ancak bir diğer taraftan bize ait olmayan her şeyin yayımlanmasına göz yummaktadır.

Öte yandan dinimizce kati suretle haram kılınmış kumarın resmileşmiş hali olan Milli (!) Piyango rezaleti ise yine bizlerin vergileriyle devam etmektedir. Buradan bu vesileyle devlet büyüklerimize de seslenmek istiyoruz. Eğer kumarın devlet eliyle işlemesini engellemiyorsanız hiç olmazsa başındaki ´milli´ ibaresini kaldırın. Çünkü sizler de gayet iyi biliyorsunuz ki haramın millisi olmaz. Piyango dediğimiz şey ise insanların ayağına vurulmuş bir prangadır.

Evet Piyango Haramdır! Ama Piyangoyu Millileştirmek, resmileştirmek, vergiye tabi tutmak, reklamını yapmak, halka pazarlamak, kazanılan parayı bütçeye katmak, ilmi kurumlara sponsor yapmak daha büyük Haramdır.

Bugün milletçe hatırlamamız gereken daha önemli gerçekler vardır. Dünyada 753 milyon insan açlıkla boğuşurken, sen sadece yılbaşı süslemeleri için 100 milyon lira harcamaktan haya edersin. Ülkende evladına pantolon alamadığından dolayı babalar intihar ederken sen yılbaşı eğlencesi için bir gecede yarım milyar lira harcamaktan utanırsın. Sen rızkı verenin Cenab-ı Allah olduğunu bilir, kısa yoldan zengin olma hayaliyle kandırılamazsın. Kıymetli kardeşim, her an kimliğinin farkında ol ve nefsine yenik düşme.

Saadet Partisi Gençlik Kolları olarak iyiliğe motor, kötülüğe fren görevimiz gereği bu tarihi uyarımızı bir kez daha kamuoyu ile paylaşıyoruz.

 

Son olarak şunu ifade ederek basın açıklamamızı sonlandırıyoruz: Helal olan 3, Haram olan 5´ten büyüktür.? Dedi.



Anahtar Kelimeler: MİLLİ PİYANGO HARAMDIR