Marmara ve İç Anadolu Sanayici ve İşadamları Dernekleri Federasyonu (MARSİFED) Teknoloji Buluşmaları Yuvarlak Masa Toplantısı İGİAD´ın katkılarıyla gerçekleştirildi.
Sanayicileri ileri teknoloji kullanarak katma değeri yüksek ?üretim ve iş modeline´ dönüştürmek, bununla beraber ihtiyaç duyulan yüksek teknolojili ürünlerin ve hizmetlerin Bursa´da oluşturulmasını ve geliştirilmesini sağlamak amacıyla gerçekleştirilen programa MARSİFED Yönetim Kurulu Başkanı İhsan Karademirler, İGİAD Yönetim Kurulu Başkanı Hakan Özdemir, BİSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Osman Akın, Otomotiv Sektörü Bilişim İhtiyaç Analizi Komite Başkanı Ertan Yılmaz ile çok sayıda sanayici ve işadamı katılım gösterdi.
TÜRKİYE MOBİLYA SEKTÖRÜNE KAZANÇ SAĞLAYACAK BİR PROJE
İGİAD Yönetim Kurulu Başkanı Hakan Özdemir, ?İstanbul İş Zirvesinde 22 panelist dinledim. Hepsi aralarında anlaşmış gibi hep teknoloji üzerine konuşmalarda bulundular. Bir konuşmacı; gelecekte yüzde 65 sektörün yok olacağını söyledi. Biz onun neresindeyiz diye düşünmeden edemiyorum. Dünyanın önde gelen markaları zamanla gelip gittiler. Örneğin; KODAK, FUJİ gibi firmalar tarih oldu. Sanayimizde presçilik vardı, tarih oldu. Şuanda bu sektör yok ve bu makine teçhizatları üreten firmalar da yok denecek kadar az durumda. Mobilya üretimi ülkemiz ve İnegöl için yüksek katma değer sağlıyor. Bugüne kadar yapılan tasarımlar, argeler, üretim sahaları, makineleşme, yurtiçi ve yurtdışı fuarlarımız, tanıtımlar ve mağazalaşma adına İnegöl elinden geleni yapıyor ve yapmaya devam edecektir. Yazılımın değerini bilen firmalar hazır programlardan faydalanıyorlar, fakat henüz kesin çözüm alınamıyor. Yaklaşık 2 yıl önce KOSGEB´den destek için talepte bulunduk, kabul oldu. Bununla alakalı 1 yıl boyunca uzman arayışımız ve yazımı gerçekleştirecek firma temsilcimizi bulamadık. Böyle bir sıkıntıdan geçerek desteği iade etmek istediğimizi belirttik. 250 bin TL´lik bir projeydi, buna başladık fakat yaptıracak kişiye erişemediğimizden dolayı geri çekildik. Sanayimizde hali hazırda bunun içerisinde olan temsilcilerimiz var. Sonuç almışlar mıdır alamamışlar mıdır bilmiyorum ama keşke bu işe hiç girmeseydik diyorlar. Çalışan personelin 3-5 ayda bir işi bırakıp gitmesi, işin sekteye uğraması gibi mazeretlerle önümüze gelen bir durum var. Eğer bunu İnegöl mobilya sektöründe yüzde 80 haline getirebilirsek Türkiye mobilya sektörüne kazanç sağlarız. Biz onlar gözünde çalışan olacağız, onlar da bizim uzmanlarımız olacaklar. Bu konuyu aşmış duayen firmalarımız var. Kendilerinin de bize katacakları fikirler onlara sevap kazandıracaktır. Katılan herkese teşekkür ediyorum? şeklinde konuştu.