Mobilya ihracatı yükselişte

Mobilya, kağıt ve orman ürünleri ihracatı yılın ilk 5 ayında 3,2 milyar dolara yükseldi.

Mobilya ihracatı yükselişte

Mobilya, kağıt ve orman ürünleri ihracatı yılın ilk 5 ayında 3,2 milyar dolara yükseldi. İstanbul Mobilya, Kağıt ve Orman Ürünleri İhracatçıları Birliği tarafından yapılan açıklama kapsamında, nisanda 585 milyon dolar ihracat yapan sektör, mayısta 740 milyon dolar ihracat gerçekleştirdi.

Irak Zirvede

Irak, 455 milyon dolarla en fazla ihracat yapılan ülkeler arasında zirvede yer aldı. İkinci sırada 168 milyon dolar ile Birleşik Krallık bulunurken, üçüncü sırada ise 156 milyon dolarlık ihracatla ABD yer aldı. ABD'yi sırasıyla Almanya, Fas, İran, Fransa, Libya ve Gürcistan takip etti.

ABD'nin İhracat Payı Artışta

ABD, yüzde 35,25 ile ihracatta payın en çok arttığı ülke oldu.

8 Milyar Dolar Hedefi

Yapılan açıklama çerçevesinde, İstanbul Mobilya, Kağıt ve Orman Ürünleri İhracatçıları Birliği Başkanı Erkan, önlerine koyulan 8 milyar dolarlık ihracat hedefi için yoğun bir şekilde çalıştıklarını ve mayıs ayında yakalanan 740 milyon dolarlık rakamın da bunun bir göstergesi olduğunu belirtti.

mobilya ihracatı, kağıt ihracatı, orman ürünleri ihracatı, İstanbul Mobilya Kağıt ve Orman Ürünleri İhracatçıları Birliği, ihracat rakamları, Irak, Birleşik Krallık, ABD, Almanya, Fas, İran, Fransa, Libya, Gürcistan

 

KAYNAK: www.gencgazete.net



Anahtar Kelimeler: Mobilya ihracatı yükselişte