MOBİLYA ÜRETİMİNDE HEDEF İLK 4

Ağaç İşleri Esnaf ve Sanatkarlar Federasyonu Başkanı Hüseyin Taklacı, dünya mobilya üretiminde Türkiye'nin payının yüzde 2'nin biraz üzerinde olduğunu belirtti.

MOBİLYA ÜRETİMİNDE HEDEF İLK 4

Ağaç İşleri Esnaf ve Sanatkarlar Federasyonu Başkanı Hüseyin Taklacı, dünya mobilya üretiminde Türkiye'nin payının yüzde 2'nin biraz üzerinde olduğunu belirterek, "son teknoloji makinelerle bu oranı yüzde 5'e yükseltmeyi ve dünyada ilk 4'e girmeyi hedefliyoruz" açıklamasını yaptı.

İstanbul Fuar Merkezi'nde bugün (15 Haziran) başlayan WOODIST 2023 Ağaç İşleme Makineleri ve Yan Sanayi Fuarı'nda ilk gün oldukça hareketli geçti.

4 gün boyunca 25 ülkeden 10 binin üzerinde katılımcı ve profesyonel ziyaretçinin gezmesi beklenen fuara gösterilen ilgi sektör temsilcilerini sevindirdi. İlk gün fuar alanını gezen organizasyonun arasında destekçilerinden Türkiye Ağaç İşleri Esnaf ve Sanatkarlar Federasyonu Başkanı Hüseyin Taklacı umut veren açıklamalara imza attı. Taklacı, "Gelişen teknolojiye paralel olarak sektörde kullanılan makineler de daha hızlı ve kaliteli üretime olanak sağlıyor. Bu da ihracat hedefi yolunda bizleri umutlandırıyor. O nedenle bu fuar çok önemli" dedi.

 

NOBEL EXPO ULUSLARARASI FUARCILIK

 tarafından düzenlenen organizasyonun Türk mobilyacılığına ivme kazandıracağına dikkat çeken Taklacı, "2018'den bu yana mobilya ihracatımızda sürekli yükselen bir grafik var. 2022'de toplam ihracatımız 8.4 milyar dolara ulaştı. 2023 yıl sonu itibarı ile bu rakamın 10 milyar doları aşmasını bekliyoruz. Ancak bu da yeterli değil. Dünya mobilya üretiminde ilk 10'dayız. Hedefimiz ise ilk 4'e girmek" diye konuştu.


Dünya mobilya üretiminin yüzde 36'sını gerçekleştiren Çin'in hegemonyasının kırılması gerektiğini vurgulayan Taklacı, "Türkiye olarak yakın gelecekte üretim payımızı yüzde 5'in, ihracat rakamını da 20 milyar doların uzerine çıkarmak istiyoruz. Şu an için yüzde 2 düzeyinin biraz üzerindeyiz. Hammadde açısından bir sıkıntımız yok. İhtiyacımızın yüzde 93'ünü kendimiz karşılıyoruz. Bu fuarda sergilenen yüksek teknoloji ürünü makinelerin daha da geliştirilmesi ile bu hedefe ulaşacağımıza inanıyorum. Hammadde ihracatına sınırlandırma getirildi. Bu olumlu bir karar. Çünkü hammadde ihracatı yeteri kadar katmadeğer saglamıyor. Hammaddenin mobilyaya dönüştürülerek ihraç edilmesi gerek" açıklamasını yaptı.



Anahtar Kelimeler: MOBİLYA ÜRETİMİNDE HEDEF