Mobilyacı esnafı ile istişare

İnegöl Ertuğrulgazi Caddesi Mobilyacıları Derneği kurucu başkanı Bahadır Bayraktar, caddenin ihtiyaçları ve geleceği doğrultusunda esnaflarla istişarelerde bulunarak yol haritası çıkarmaya çalıştıklarını dile getirdi.

Mobilyacı esnafı ile istişare

23 Mayıs´ta tescil ettirilen İnegöl Ertuğrulgazi Caddesi Mobilyacıları Derneği´nin geçici yönetim kurulu başkanlığını yapan Bahadır Bayraktar, dernek çalışmalarıyla ilgili bilgi verdi.

KURUMSALLAŞMA NOKTASINDA PROJELER ÜRETECEĞİZ

Konu ile ilgili konuşan İnegöl Ertuğrulgazi Caddesi Mobilyacıları Derneği geçici Yönetim Kurucu Başkanı Bahadır Bayraktar, ?Derneğimizin esnafı 10 Mayıs tarihinde ilk toplantısını yaptı, 23 Mayıs´ta derneğimizi tescil ettirdik. Şuanda oluşan kurul geçici dernek yönetim kurulumuzdur. İlk kongremiz 6 ay içerisinde yapılacak, muhtemelen de Aralık ayında yapacağız. Aralık ayında oluşacak yönetim bu caddenin ilk yönetim kurulu olacak. Bu süreçte biz caddenin ihtiyaçlarını belirlemek, bununla ilgili veri tabanı oluşturmak, giderilmemiş ihtiyaçları tespit, gelecekte oluşacak ihtiyaçları da kâğıda dökmek, paylaşmak üzere göreve geldik. Her üyemizin, cadde esnafımızın tanıtım, fuar, festival, fiziki konular ve tüm detaylarla ilgili fikirleri var. Bunları yavaş yavaş organize etmeye çalışıyoruz. Herkesin fikrini bir havuza toplayalım, caddemizin geleceği ile ilgili sağlıklı rota çizelim? Faaliyetleri hangi mecralarla yapacağımız, hangi uygulamaların bizim için en doğru olduğunu bularak sağlıklı rota çizeceğiz. Bütçesinin ne olduğuna bakacağız. Fayda-maliyet denen bir şey vardır. Benim için çok güzel olan bir fikir çok maliyetlidir, bir başka arkadaşımızın fikri de güzeldir ve daha az maliyetlidir. Dolayısıyla o tercih edilir. Biz bu 6 aylık süre içerisinde caddenin en doğru şekilde tanıtımı, buraya gelen insanların perakende alışverişlerini en sağlıklı şekilde yapabilmeleri açısından gerek fiziki gerek tanıtım noktasında, gerekse de kurumsallaşma noktasında projeler üreteceğiz. Mağazalardaki esnaflarımızın hem personellerine hem de işverenlerine eğitimler verdirmeyi planlıyoruz. Bu, kurumsal noktada olan bir ihtiyacımızdır.?

FUARLA İLGİLİ İSTİŞARELER SÜRÜYOR

?Şuanda fuarlarla ilgili ya da uzun vadeli konularla ilgili nasıl bir pozisyon alacağımızı belirlemedik. Önce kurumsal kimliğimizi oluşturmak üzere markamızı oluşturduk, tescil ettirdik, sosyal medya ortamında caddemizin ve cadde esnafımızın tanıtımını yapıyoruz. Şuanda başlangıç mecrası olarak bunu seçtik. Bu Kasım fuarıyla ilgili henüz bir şey tasarlamadık. Karar noktasında bir şey yok. Zaten esnaf geçmişte bireysel olarak çalışmalarını yapıyordu. Caddenin toplu hareketi konusunda henüz bir çalışma yok. Münferiden fuar öncesi her mağaza kendi görselinde bir şey yapıyor. Fark oluşturacak, bu hepimizin fikri diyebileceğimiz bir şey çıkmadı. Öneriler var, ilerleyen günlerde olur mu olur ama şuan bir çalışma yok. Biz geçici yönetim olduğumuz için en doğru işi aramak ve bulmak istiyoruz. Öyle bir şey olmalı ki buradaki tüm esnaf için iyi ve kabul edilir olması lazım. Kasım fuarı ile ilgili gündemimizi ilerleyen günlerdeki yönetim kurulu toplantılarımızda değerlendireceğiz? ifadelerini kullandı.

Haber ve Fotoğraf: Onurhan BAYRAKTAR



Anahtar Kelimeler: Mobilyacı esnafı istişare