MOBİLYACILAR ODASININ 167 ÜYESİ İHRACAT YAPTI

İnegöl Marangozlar ve Mobilyacılar Odası Başkanı Özcan Ayhan, 2019 yılında odalarına üye 167 firmanın ihracat yaparak ülke ekonomisine katkı sağladığını açıkladı.

MOBİLYACILAR ODASININ 167 ÜYESİ İHRACAT YAPTI

İnegöl Marangozlar ve Mobilyacılar Odası Başkanı Özcan Ayhan, 2019 yılına ilişkin açıklamalarda bulundu. Ayhan, Türkiye´de ilk defa Gümrük Bakanlığı ve TESK onayı ile bir esnaf odasına verilen yetki belgesiyle 2019 yılında 167 Mobilyacılar Odası üyesi firmanın ihracat yaptığını açıkladı.

 

DEVLETİMİZ BİZE GÜVENDİ

8 buçuk yıllık uğraşın sonucunda elde edilen dolaşım belgeleri hakkında bilgi veren Başkan Özcan Ayhan, ?2018 yılının 6´ncı ayında TESK ve Gümrük Bakanlığımızın Mobilyacılar Odamıza ihracat yetki belgesini vermesiyle birlikte, 2019 yılında 1197 adet A.TR, EUR1, Menşe, Forum-A belgeleri (Dolaşım Belgeleri) odamız tarafından onaylanmıştır. 167 tane firmamız bu ihracattan faydalanmıştır. 8 buçuk yıl uğraşmanın sonucunda böyle bir yetki belgesinin Türkiye´de ilk ve tek olarak bir esnaf odasına verilmesi, bize devletimizin güvenmesi İnegöllü Mobilyacılarımızı memnun etmiştir. Biz de bunun karşısında Türkiye ekonomisine ihracat yaparak katkı bulunduk? dedi.

 

HEDEF 2020´DE İHRACATI ARTTIRMAK

İhracat yapan 167 firmayı onure etmek adına bir gece tertip etmeyi planladıklarını da ifade eden Ayhan, ?Ben ihracat yapan 167 üyemi kutluyorum, tebrik ediyorum. Onlardan 2019 ihracat verilerini aldıktan sonra inşallah onların onuruna bir yemek tertip edip kendilerini de onure etmek istiyoruz. Bu sayede hiç ihracat yapmayan üyelerimizi de ihracata teşvik etmek istiyoruz. Odamız adına ve İnegöl adına gerçekten son derece önemli bir iş bu yetkilendirme. Hem odamız personeli adına hem odamız yönetim kurulu adına bir prestij olarak görüyorum. İnşallah 2020 yılında ihracat rakamlarımızı odamız olarak daha da arttıracağımızı düşünüyorum. İnegöl´ümüze ve üyelerimize hayırlı olmasını diliyorum? açıklamalarında bulundu.