Mobilyacılardan yüzde 8 indirim kararı

Mobilyacılardan yüzde 8 indirim kararı

İMOS’dan "Birlikten Berekete Kazanan Türkiye" kampanyasına tam destek

Mobilyacılardan yüzde 8 indirim kararı

İnegöl Mobilya Sanayicileri Derneği Mobilya sektörünün çatı kuruluşu Mobilya Dernekleri Federasyonu (MOSFED) tarafından destek verilen "Birlikten Berekete Kazanan Türkiye" kampanyasına katılım kararı.  Sektörün Türkiye için elini taşın altına koymaktan hiçbir zaman çekinmediğini kaydeden İMOS Başkanı Osman Aybil, MOSFED’e bağlı 15 federasyon üyesi dernekle birlikte alınan mobilyadaki yüzde 8’lik indirim kararının ülke ekonomisinin ve mobilya sektörünün yanı sıra birçok sektöre canlılık katacağını söyledi.

Türkiye ekonomisine olan katkılarını her geçen gün artıran mobilya sektöründen ekonomiyi canlandıracak bir destek hamlesi daha geldi. Alınan indirim kararının son kullanıcı ve ülke ekonomisi için önemli olduğunu kaydeden İMOS Başkanı Osman Aybil, indirim ile birlikte tüketiciler mobilya ihtiyaçlarını daha uygun fiyatlarla karşılarken, sektörün canlanacağını, birçok ilgili sektörün ise nabzının hızlanacağını dile getirdi.   

“Tedarikçimiz olan diğer sektörlerden de aynı hassasiyeti bekliyoruz”

Hareketlenen ekonomi çarklarının sadece mobilya sektörüyle sınırlı kalmayacağının da altını çizen Aybil, “Mobilya sektörü olarak camdan tekstile, kimyadan metale kadar birçok sektörle bağlantılıyız. Birçok sektörden ürün alarak, onların müşterisi konumundayız. Mobilyada yaşanacak hareketlilik tüm bu sektörlere de yansıyacak ve dolaylı olarak sektörler arası tedarik zinciri, üretim ve alışveriş hızlanacak. Ülke ekonomisini ve üretimini hızlandıracak, tüketicilerin ihtiyaçlarını karşılamasına yardımcı olacak bu kararımızın etkisinin artması için aynı şekilde tedarikçimiz olan diğer sektörlerden de aynı hassasiyeti bekliyoruz. Bu çağırımızın karşılıksız kalmayacağını çok iyi biliyoruz. Mobilyacılar olarak ülkemiz için elimizi taşın altına çekinmeden koyuyoruz. Birlikten Berekete Kazanan Türkiye kampanyası, sektörü ne olursa olsun yerli sanayicimizin, üreticimizin kazanacağı bir kampanya olacak. Kampanya ile gücümüz, kazancımız, kârımız ve emeğimiz ülkemizde kalacak. Gelecek için üreticilere umut, güç ve bereket olacak.”

MOSFED öncülüğünde "Birlikten Berekete Kazanan Türkiye" kampanyasına; Antakya Mobilya Sanayicileri İş Adamları Derneği (ANMODER), Ankara Siteler Mobilya Üreticileri Derneği (ANSİMOD),  Ege Mobilya Sanayicileri Dayanışma Derneği (EGEMOB), Eskişehir Mobilya Sanayi Kümelenmesi Derneği (ESMOS), Kayseri Mobilya Sanayicileri Derneği (KAYMOS), Mobilya Aksesuar Sanayicileri Derneği (MAKSDER), Mobilya Sanayicileri ve İhracatçıları Derneği (MOBDER), Samsun Mobilyacı İş Adamları Derneği (MOBİD), Mobilya Sanayi İş Adamları Derneği (MOBSAD), Türkiye Mobilya Sanayicileri Derneği (MOSDER), Adana Mobilya Sanayicileri İş Adamları Derneği (MOSİAD), Ahşap Mutfak ve Banyo Mobilyası Sanayici ve İthalatçıları Derneği (MUDER), Okul Mobilyaları ve Gereçleri Sanayicileri Derneği (OMSAD), Ofis Mobilyaları Sanayi ve İş Adamları Derneği (OMSİAD) katıldı.



Anahtar Kelimeler: Mobilyacılardan yüzde indirim kararı