MOBİLYACILARDAN ZAM TEPKİSİ

Dolar artışı sonrası gelen zamların, doların düşmesine rağmen geri çekilmemesine tepki gösteren mobilyacı esnafı, Küçük Sanayi Girişinde basın açıklaması yaptı.

MOBİLYACILARDAN ZAM TEPKİSİ

Dolar artışı sonrası gelen zamların, doların düşmesine rağmen geri çekilmemesine tepki gösteren mobilyacı esnafı, Küçük Sanayi Girişinde basın açıklaması yaptı.

Son günlerde dövizdeki artış sonrası, mobilya hammadde ürünlerine ciddi zamlar gelmişti. Doların %40’lık düşüşü sonrası gelen zamlar geri alınmamasına mobilya üreticilerinden tepki geldi.

İnegöl Mobilyacılar Odası, Küçük Sanayi girişine “%35 gerçek indirim bekliyoruz” ve “Üretmek istiyorum, %35 indirim bekliyorum” pankartları astı.

DOLAR DÜŞTÜ FİYATLAR DÜŞMEDİ

Küçük Sanayi girişinde toplanan mobilyacılar ile birlikte açıklama yapan İnegöl Mobilyacılar Odası Başkanı Özcan Ayhan zamların geri alınmaması durumunda daha sert tepki göstereceklerini belirtti.

Ayhan yaptığı açıklamada; “Pandeminin başladığından beri 2 yıldır işlerde bir duraklama oldu. 6 aydır ise malzeme sorunu yaşamaktayız. 1.5 yıldan beri dolar 1 lira yükselse 3 TL zam geliyor. 20 Aralık’tan önce dolar 20 TL üzerinden fiyat listesi hazırlandı üreticilere gönderdi. Hükümetin yaptığı operasyon sonrası dolar 12 TL seviyesine geldi. Bu hamleden sonra %35 indirim bekliyoruz. Bizim esnafımız gerçekten zor durumda. İhracata ürün satanlar dolar 18 TL’den 20 TL’den baz alarak fiyat listesi yaptı. Şuan 12 TL’den ürün satıyorlar ancak hammaddeyi 18 TL’den baz alarak ürün alıyorlar“ dedi.

GEREKİRSE ÜRETİMİ DURDURACAĞIZ

“Sesimizi duyurmak için buraya pankartlar astık üyelerimizi davet ettik” diyen Ayhan; “Sesimizi Ankara’dan duyulmasını istiyoruz. Gerekirse eylem yapıp işlerimizi de durduracağız. Gerekirse buradan Ankara’ya yürüyeceğiz. Buradan üreticilere bayilere sesleniyorum. Lütfen stok yapmayın depolarınızı açın depolarınızdaki malları uygun fiyatlarla üreticilere verin. Siz bizi kaybederseniz çok ararsınız.  Biz elimizden geldiğince bayilerle fabrikalar ile görüşüyoruz indirim istiyoruz ama yeterli indirim gelmiyor. Buradan tekrar uyarıyorum bizi kaybetmeyin biz et ile tırnak gibiyiz. Bu kadar küçük esnafı mağdur etmeyin” ifadelerini kullandı.

KOMİK İNDİRİM VAR

Özcan Ayhan şöyle devam etti: “Bütün hammaddelerde yeterli indirim olmadı. Sunta, kumaş, cam, kumaş, kereste, metal, nalburiye ürünlerinde yeterli indirim olmadı.  Komik rakamlarda indirim var biz gerçekçi indirim bekliyoruz. En az %35 indirim bekliyoruz bu bizim hakkımızdır. Ufak esnaflarız ama sahipsiz değiliz, sessiz çoğunluğuz. Türkiye’nin en önemli mobilya üreticileri küçük esnaflardır. 3 bin mobilyacıdan 2 bin tanesi küçük ve orta ölçekli üreticilerdir. Biz hakkımızı kimseye yedirmeyiz. Bu da böyle bilinsin”



Anahtar Kelimeler: MOBİLYACILARDAN TEPKİSİ