MOBİLYADA KDV İNDİRİMİNE İGİAD´DAN TAM DESTEK

İnegöl Genç İş Adamları Derneği (İGİAD) Başkanı Hakan Özdemir, Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak´ınmobilyada KDV oranının yüzde 18´den yüzde 8´e düşürüldüğünü açıklamasını sektör adına olumlu bir adım olarak değerlendirdiklerini söyledi. Özdemir, iş

MOBİLYADA KDV İNDİRİMİNE İGİAD´DAN TAM DESTEK

Çanakkale´de iş insanları ile bir araya gelen Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, mobilya sektörü için müjdeli bir haber verdi. Bakan Albayrak konuşmasında, ?Mobilya sektörünün ciddi oranda KDV´yi yüzde 8´e indirelim şeklinde talebi olmuştu. Bugün buradan mobilya sektörü için de güzel bir haber olan mobilyadaki KDV´yi yüzde 18´den yüzde 8´e düşürdüğümüzün haberini paylaşmak istiyorum. Hem iç piyasaya bu maliyetler yansıyacak hem de inşallah ihracatta da bu maliyetler üretime de istihdama da yansıyacak. Bu güzel adımın mobilyacı sektörümüze hayırlı olmasını temenni ediyorum" dedi.

İNDİRİM SEVİNDİRDİ

İnegöl´ün lokomotif sektörü olan mobilyadaki KDV indirimini değerlendiren İGİAD Başkanı Hakan Özdemir, ?Daha önce iki kez uygulanan ve geçtiğimiz yıl Haziran ayı sonu ile birlikte sona eren KDV oranındaki yüzde 10´luk indirimin olumlu yansımalarını hep birlikte görmüş, bu indirimin sürekli hale getirilmesini ve hammaddeyi de kapsamasını talep etmiştik? dedi.

HAMMADDEYE DE İNDİRİM UYGULANSIN

Başkan Özdemir, "Mobilya sektöründeki ihtiyaç ve sorunların ortak bir akılla çözülmesi gerekiyor. İnegölümüz, mobilya sektöründe seri üretimde Türkiye´de ilk sıralarda yer alıyor. Bunun yanında yan sanayide de önemli bir üretim gerçekleştiriyoruz. Ülkemizin 2023´te 10 milyar dolar ihracat hedefini yakalaması için İnegöl´ümüz üzerine düşeni yapmaya gayret gösteriyor. Bu kapsamda devletin mobilya sektörü için çeşitli uygulamaları oldu. Mobilyadaki KDV indirimi hassas bir konudur. Bu durum sektörümüzü memnun etti. KDV indiriminin kalıcıolmasını istiyoruz. Hedefimiz yurt içi ve yurt dışındaki ihracatı artırmaksa, devletimizden beklediğimiz bu indirimi kalıcı hale getirmesi ve bu indirimin mobilya hammaddelerini de kapsamasıdır. Daha önceki uygulamalarda gördük ki, mobilyada KDV yüzde 8´e indiğinde sektör büyüyor, gelişiyor, istihdam artıyor. Mobilyanın hammaddesi olan Sunta, MDF, sünger, boya malzemesi ve mobilya aksesuarlarında da KDV indirimi olursa, bu uygulama taçlanmış olur? ifadelerini kullandı.