MOBİLYANIN YENİ YÜZÜ VİTRİNE ÇIKIYOR

Uzun yıllar mobilya sektöründe hizmet veren Melih Sarıkaya ve Mehmet Akyıldız, tecrübesini Mels Home çatısı altında birleştirdi. Özgün modelleri ile dikkat çeken ve mobilya sektöründe trendi belirlemeye hazırlanan Mels Home, Modef Expo fuarında yeni ürünl

MOBİLYANIN YENİ YÜZÜ VİTRİNE ÇIKIYOR

TECRÜBE VE DENEYİM AYNI ÇATI ALTINDA BULUŞTU

20 yıl boyunca mobilya sanayisinde sandalye ve ev aksesuarları üretimi yaparak adını duyuran Melih Sarıkaya, 2019 yılıyla birlikte yine kendisiyle aynı şekilde yıllarını mobilya sektörüne vermiş ve farklı kollarda bu sektör içerisinde tecrübe edinmiş çocukluk arkadaşı Mehmet Akyıldız ile güç birliğine gitti. Sarıkaya ve Akyıldız, bilgi birikimini sadece belirli ürünlerle sınırlamayıp, tamamen ahşaptan oluşan yatak odası, yemek odası ve yaşam odası alanlarında da üretim kararı aldı. Aynı zamanda TV ünitesi ile farklı ev aksesuarlarının da bulunduğu Mels Home, bu şekilde doğmuş oldu.

 

KALİTENİN ADRESİ MELS MOBİLİYUM´DA

Aylar süren hazırlık aşamasının ardından bugün müşterilerini Mobiliyum AVM B etabı No:13 adresinde karşılayan MelsHome, Modef Expo fuarında da yerini alarak mobilyada son trend ürünlerini vitrine çıkarmaya hazırlanıyor.

 

?ÖZGÜN MODELLER KIRMIZI ÇİZGİMİZ?

Kaliteli ve özgün modelleriyle dikkat çeken Mels Home, kuruluşunda yeni trendler oluşturma ve özgün modeller konusunu vizyon olarak belirledi. Mels Home olarak kırmızı çizgilerinin özgünlük olduğuna dikkat çeken firma ortaklarından Melih Sarıkaya, sandalye üretimiyle başladıkları mobilya sektöründeki yolculuğunu bugün yatak odası, yemek odası ve yaşam odası alanlarında devam ettiren MelsHome, ortaya çıkma hikayesini Mobilyanın Başkenti Gazetesi ile paylaştı.

 

Firmalarının 2019 yılında üretime başladığını ifade eden Melih Sarıkaya, tamamen ahşap yatak odaları, yemek odaları ve yaşam odaları ile müşterilerinin karşısına çıktıklarını kaydetti. Sarıkaya, MelsHome firmasını 2 ortak ile hayata geçtiğini de vurgulayarak, çocukluk arkadaşı ve ortağı Mehmet Akyıldız´ın da tecrübesiyle önemli hedeflere ulaşmak adına yola çıktıklarını ifade etti.

 

81 VİLAYETE ULAŞTI

Melih Sarıkaya, 20 yıllık tecrübelerini Mels çatısı altında birleştirdiklerini işaret ederek şöyle konuştu: ?20 yıldır mobilya sektöründe faaliyet gösteriyoruz. Sandalye üretimi ile başladığımız bu yolculukta, bilgi birikimimizi farklı alanlarda da kullanmak istedik. Daha önce masa, sandalye, aksesuar gibi ürünlerle hizmet verdik. 20 yıllık süreçte Türkiye´nin 81 vilayetine ürünlerimizi gönderdik diyebiliriz. Yine bu portföyümüze yeni ürünlerimizi de sunacağız.?

 

MÜŞTERİLERİN TALEPLERİ YENİLİĞE İTTİ

Yaşadıkları değişim ve dönüşümün sebeplerinden de söz eden Sarıkaya, aslında müşteri tercihlerinin kendilerini bu yeniliğe ittiğini belirtti. Sarıkaya, ?Sandalye üretiminden farklı kollara bizi iten, geçmişten gelen tecrübemizi farklı alanlarda değerlendirme isteği oldu. Aslında müşterilerimizin talepleri de bunda etkili oldu. Sandalye ve aksesuar alanındaki kaliteli ve başarılı üretimimiz, ticaretimiz biraz da bizleri destekleyen müşterilerimiz sayesinde genişlemiş oldu. Yani Mels Home yeni bir firma demekten ziyade, tecrübesini tek çatı altında toplamış bir kuruluş diyebiliriz? diye konuştu.

 

BÖLGE BAYİLİKLERİ VERİLECEK

Melsolarak çalışma sistemi ve hedeflerinden de söz eden Sarıkaya, ?Şuan için hali hazırda 3 grup ürünümüz var. Hepsi kendi özgün modellerimiz olmakla birlikte, gerçekten güvendiğimiz ve şuana kadar güzel tepkiler aldığımız ürünler. Aslında hedefimiz çok üretmek değil.Butik üretimlerledoğru, kaliteli ve sorunsuz ticaret yapmak.Firma olarak hedefimizden biri de bölge bayilikleri vererek ülkenin tamamında MelsHome adını kaliteyle özdeşleştirerek duyurmak? dedi.

 

ÖZGÜN MODELLER

Tamamen özgün tasarımlarla ürünlerini hayata geçirdiklerinin de altını çizen Sarıkaya, bu alanda kendini ispatlamış tasarımcılarla çalıştıklarına dikkat çekti. Sarıkaya, kırmızı çizgilerinden birinin özgün modeller üretmek olduğunu ifade etti.

 

MELS HOME MOBİLİYUM VE MODEF EXPO´DA

Melih Sarıkaya, yaklaşan Modef Expo fuarı öncesi MobiliyumAVM B etabı 13 numarada mağazalarının hizmete girdiğini, aynı zamanda Modef Expo´da da yerlerini alacaklarını duyurdu.

 

GÜÇ BİRLİĞİ

Firma ortaklarından Mehmet Akyıldız ise daha önce mobilya sektörünün farklı alanlarında hizmet verdiğini ve lojistikten üretime kadar pek çok alanda edindiği tecrübeyle MelsHome´unkapılarını açtıklarını dile getirdi. Akyıldız, ?Uzun yıllardır mobilya sanayisinde edindiğimiz tecrübeyi Melih Sarıkaya ile birlikte tek bir çatı altında toplama kararı aldık. Melih kendisi başarılı bir sanayici, kaliteli bir üretim geçmişine sahip. Biz de daha önce mobilyanın lojistiğinden koltuk üretimine kadar pek çok alanında faaliyet göstererek yıllardır hizmet veriyoruz. Bugün de bu güç birliği ile güzel bir oluşumun ortaya çıkmasını sağladık? dedi.

 

MUTLU AİLELERİ DAHA MUTLU EDECEK MOBİLYALAR

Mutlu aileleri mutlu edecek mobilyalarla buluşturmak için bu yola çıktıklarını kaydeden Akyıldız, ?Aynı zamanda Melih ile çocukluktan gelen bir arkadaşlığımız var. Bugüne kadar ticari anlamda birlikte hareket etme imkanımız olmamıştı. Mels Home vesilesiyle arkadaşlığımız ortaklıkla taçlandı. İki ayrı tecrübenin buluşmasıyla herkesi memnun edecek ürünlerle mutlu aileleri mutlu mobilyalarla buluşturacağımızı düşünüyoruz? ifadelerinde bulundu.

 

DAHA ÖNCE GÖRÜLMEMİŞ MODELLERLE SAHNE ALIYOR

Akyıldız, MelsHome´dabir ev için gereken tüm mobilyaların üretildiğini de sözlerine ekleyerek fuar öncesi yeni ürünleriyle, daha önce hiçbir yerde görülmemiş modellerle vitrine çıkacaklarının altını çizdi.