Mobilyum'da Eğitim Zamanı

Mobilyum

Türkiye’nin ilk mobilya alışveriş merkezi unvanına sahip olan Mobiliyum AVM himayesinde akademik çalışmalarını sürdüren Mobiliyum Akademi ve İnegöl Satış Danışmanları Derneği iş birliğinde sosyal ve ticari kategoride iletişime katkı sağlayacak olan çok önemli bir eğitim semineri düzenlendi.

Günümüzde yaşadığımız karmaşık kültür ve gelişen teknolojinin insanlar arası iletişimi zorlaştırdığı hassas bir dönem yaşam sürüyoruz. Hayatımızın her alanında sağlıklı iletişimin doğru metotlar sayesinde çözümlendiğine tanık oluyoruz.  Sağlıklı iletişimin her alanda sağladığı faydaları kişilerin sosyal hayatta, işletmelerin ve temsilcilerinin ticari alanda daha aktif kullanabilmeleri adına akademik çalışmalarına bir yenisini daha ekleyen Mobiliyum Akademi ve İnegöl Satış Danışmanları Derneği birlikteliğinde bu alanda katıldığı seminerler ve verdiği eğitimlerle farkındalık sağlanmasına öncülük eden eğitimci Tolga Günhan’ın üstlendiği Diksiyon ve Müşteriyi İkna Edici Eğitim semineri düzenlendi.

Yaklaşık 150 kişinin katılım sağladığı etkinlikte güzel ve ikna edici 4 altın kural ele alınırken, eğitime katılan katılımcılara sertifikaları takdim edildi. Mobiliyum Akademi’nin pay sahibi olduğu eğitimde bireyler arası iletişimin ve müşterilere yönelik ikna edici konuşmanın önemine dikkat çeken konular üzerine muhabbet tadında bir eğitim daha geride bırakılırken, eğitime katılım için ücretsiz olması ve ardından servisler eşliğinde ulaşımın kolaylaştırılmış olması akademik gelişime verilen önemin değerini bir kez daha gözler önüne getiriyor.  Katılımcıların eğitimden aldıkları bilgileri şüphesiz sosyal hayatta faydalı bir şekilde kullanmaları yönünde tavsiyelerin örneklerle aktarıldığı eğitimde jest ve mimiklerin doğru kullanımına yönelik bilgilerde yer aldı. Konuşma esnasında doğru nefes kontrolü, müşteriye güven veren ses, anlaşılır konuşmanın önemi ve tonlamanın ikna için önemi başlıklarında da gündelik yaşama katkı sağlayan içerikler paylaşıldı.

İnsana her alanda verdiği değerle, ticari alanda da işletme ve müşteri ilişkilerine dikkat çeken çalışmalara imza atan Mobiliyum Akademi ve İnegöl Satış Danışmanları Derneği himayelerinde düzenlenen eğitimin sağladığı katkıyı ilerleyen zamanlarda görmek mümkün olacaktır. 

GÜZEL VE İKNA EDİCİ EĞİTİMİN SAĞLADIĞI FAYDALARI KONUŞTUK.

Gündelik yaşam tarzında bahsettiğimiz gibi ikili ilişkilerin yavaş yavaş uzak mesafelere ulaştığını üzücü örnekler eşliğinde görüyoruz. İnsanlar arası doğru kelimelerle kurulmayan cümleler farklı anlayışlara yol açarak değerlerimizi sarsan olaylara şahit olmamızı kaçınılmaz bir hale getiriyor. İşletme ve müşteri taleplerinin bulunduğumuz bu dönemin ışığında yüz yüze görüşülme oranı telefon üzerinden görüşmeye göre daha az bir paya sahip mesafeler uzak olduğu için kişilerin doğru iletişim kurmaları da biraz zor olabiliyor. Bu süreç dahil yüz yüze görüşme esnasında müşterinin tutumunda satış danışmanının takındığı tavır ve üslubunun da etkisi oldukça yüksek görünüyor. Eğitimin ardından katılımcıların müşterilere yönelik sağlıklı iletişim kurarak kazandıkları imaj ve işletme adına sağladıkları finansal fayda da büyük oranda artış bekleniyor.

Sosyal ve ticari faaliyetlere yönelik akademik çalışmalar planlayarak bünyemizdeki işletme ve kişilerin gelişimlerine katkı sağlamak için çalışmalarına sürdüren Mobiliyum Akademi bu kapsamda fayda sağlayan farklı çalışmalara imza atacağını hayata geçen farklı projelerle bir kez daha gösteriyor.



Anahtar Kelimeler: Mobilyum' Eğitim Zamanı