MODEF Fuarları İnegöl ekonomisine can veriyor

Yıllık 1 milyar doların üzerinde dış ticaret hacmine sahip olan ve her yıl dış ticaret fazlası vererek ülke ekonomisine büyük katkı sağlayan İnegöl, ekonomik başarıları ile dikkat çekiyor. Türkiye´nin mobilya başkenti olma yolunda da hızla

MODEF Fuarları İnegöl ekonomisine can veriyor

                İTSO´nun İnegöl´ü, ?Türkiye´nin Mobilya Başkenti´ yapma hedefini ortaya koyduğunu ve bu hedefe ulaşabilmek için yılarıdır planlı bir çalışma yürüttüklerini vurgulayan Başkan Metin Anıl, ?Odamız İnegöl´de mobilya sektörünün önünü açmak için gerekenleri yapıyor ve yapmaya devam edecektir?  dedi.

                İnegöl´de 100 yılı aşkın süredir mobilya üretildiğini vurgulayan Metin Anıl, ilçenin lokomotif sektörü olarak gördükleri mobilyanın katma değerinin yüksel olduğunu vurguladı. İTSO Yönetimi olarak mobilya sektörünün ivme kazanması amacıyla bir dizi çalışma yürüttüklerini ifade eden Başkan Anıl, ?İnegöl mobilyasının tanıtıma büyük önem veriyoruz. Sektörünün tanıtımında yeri tartışılmayan fuarların yapılması için başından beri destek veriyoruz. Bu amaçla MODEF Fuarcılık şirketinin kuruluşuna öncülük edip ortak olduk. Çünkü MODEF fuarlarının İnegöl mobilya sektörüne ve ilçe ekonomisine büyük katkısı olduğuna inanıyoruz. Bu nedenle fuarların açılması ve devamı için her zaman gereken desteği veriyoruz. Yine mobilya tanıtım grubunun kurulması, İnegöl Gümrüğü´nün açılması, taklitçilikle mücadele edilmesi gibi konularda payımız var? diye konuştu. 

                Metin Anıl, bunların yanı sıra İnegöl Ağaç İşleri ve Mobilya İhtisas OSB´nin kuruluşunda öncü rol üstlendiklerini de söyledi. Başkan Anıl, Milano´daki dünyanın en büyük mobilya fuarı için her yıl özel uçak kaldırıldığını da hatırlattı.

 

ÖRNEK ÜRETİM MERKEZİ

                İnegöl´ün yatırımcılar için çok cazip bir üretim merkezi olduğunu vurgulayan İTSO Başkanı Metin Anıl İnegöl Gümrük Müdürlüğü´nün hizmete girmesi ile dış ticaret işlemlerinin daha da kolaylaştırıldığını belirtiyor. İnegöl´ün alt yapı hizmetleri, kaliteli enerji hatları, ulaşım kolaylığı ve İTSO´nun sağladıkları kolaylıklar ile yatırımcıları mıknatıs gibi çektiğini vurgulayan Metin Anıl, ?İnegöl´ün dış ticaret hacmi 1,5 milyar dolara dayandı. Ayrıca ilçemiz ekonomisi yıllardır dış ticaret fazlası veriyor? diye konuştu.

 

ÜNİVERSİTE SANAYİ İŞ BİRLİĞİ

                Üniversite Sanayi İş Birliği´nin sağlanması için de gereken adımları attıklarını vurgulayan İTSO Başkanı Metin Anıl Uludağ Üniversitesi, bu kapsamda İnegöl İşletme Fakültesi ile bazı çalışmalara başlattıklarını belirterek,  ?Üyelerimize verdiğimiz hizmetin kalitesinin artırılması, özellikle eğitim faaliyetlerinin daha etkin programlanması ve işletmelerin kurumsallaşması konularında üniversite ile bir işbirliği içine girdik. Bu çalışmalarımız ile üyelerimizin kurumsallaşma çabalarına destek olacağız? şeklinde konuştu.

                İTSO´nun TOBB´un akredite odalarından bir olduğunu da vurgulayan Başkan Anıl, ?Dünyada ticaret anlayışının büyük bir değişim yaşadığı bu süreçte İTSO´nun kurumsal alt yapısını güçlendirmek için gerekli adımları atıyoruz? ifadesini kullandı.

 

KURUMLARLA UYUMLU

ÇALIŞMALAR YAPIYORUZ

                İTSO Başkanı Metin Anıl İnegöl´ün ekonomik açıdan güçlenmesinde siyasetçiler ve kurumlar ile yürüttükleri sağlam diyalogların da büyük etkisi olduğunu da vurguladı. İnegöl Belediye Başkanı Alinur Aktaş, AK Parti Bursa Milletvekili Hüseyin Şahin ve Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe ile uyum içinde çalıştıklarını, bunun yanı sıra İnegöl, Bursa ve Ankara´daki kurum ve kuruluşlar ile sağlam diyaloglar kurduklarını, TOBB ile güçlü ilişkiler içinde olduklarını sözlerine ekledi.