MOSDER Yeni Başkanını Seçti!

Türkiye Mobilya Sanayicileri Derneği (MOSDER) 12. Olağan Genel Kurul toplantısında geçmiş dönem faaliyetlerini masaya yatıran ve gelecek dönem yol haritasını belirleyen MOSDER, yeni yönetim kurulunu da seçti.

MOSDER Yeni Başkanını Seçti!

Türkiye Mobilya Sanayicileri Derneği (MOSDER) 12. Olağan Genel Kurul toplantısını gerçekleştirdi. MOSDER’in 11. Dönem faaliyetlerinin ele alındığı, 12. Dönem yol haritasının belirlendiği genel kurul toplantısında derneğin yeni Yönetimi Kurulu da belirlendi. Loda Mobilya Yönetim Kurulu Başkanı Davut Karaçak, MOSDER Yönetim Kurulu Başkanlığı görevini Weltew Home Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Balcı’dan devraldı.


Mosder Genç Gazete
 

“Hedefimiz başarıyı artırarak devam ettirmek”
2021-2024 tarihleri aralığında derneğin Yönetim Kurulu Başkan Yardımcılığı görevini yürüten Davut Karaçak, gösterdikleri güven ve teveccühten ötürü MOSDER üyelerine teşekkür ederek “11. Dönemde yaptıkları değerli çalışmalar ve gösterdikleri üstün gayretten dolayı Sayın Başkanımız Mustafa Balcı ve Yönetim Kurulu üyelerimize de ayrıca şükranlarımı sunuyorum” dedi. MOSDER’in Türkiye mobilya sanayisindeki saygın konumunu 11. Dönem çalışmalarıyla daha da sağlamlaştırdığını ifade eden Karaçak, “Hedefimiz yeni dönemde bu başarıları artırarak devam ettirmek olacak” dedi.


Mobilyacılar Yeni Başkanını Seçti! (3)
 

“IIFF’i daha da büyüteceğiz”
“MOSDER olarak yurtdışında yapılan sektör fuarlarına katılmaya ve Türkiye mobilyasını dünyaya tanıtmaya devam edeceğiz. Her yıl iki farklı fuar merkezinde eş zamanlı olarak düzenlediğimiz Uluslararası İstanbul Mobilya Fuarı (IIFF), ortalama olarak 150 bin ziyaretçiyi ağırlıyor, bunun 50 bini ise yabancı katılımcılardan oluşuyor. MOSFED Federasyonumuzla iş birliği yaparak, fuarımızın daha da büyümesine katkı sağlayacağız. Sektörel sorunların çözümlenmesi hedefiyle, sektörel durum analizi, üretim analizi, dış pazar analizi, ihracat odaklı büyüme analizi gibi sektörü kapsayan analizlerin ve MOSFED tarafından yapılan bütün araştırmaların paylaşılması ve üyelere bilgi verilmesi hususunda çalışmalarımıza devam edeceğiz. Yeni dönemde de sektörel buluşmalara olan hassasiyetimizi sürdüreceğiz. Sektörümüzü ilgilendiren tüm toplantılarda, sektörün karşılaştığı sorunları ve çözüm önerilerini tartışarak, sektörün ilerlemesi ve büyümesine katkı sağlamak için çaba harcayacağız. Her yıl düzenli olarak yaptığımız üye toplantılarımızı alanında uzman akademisyenler, ekonomistler ve konuşmacılarla renklendirerek konaklamalı olarak yapmaya devam edeceğiz.”

“İstişare ve işbirliklerine önem vereceğiz”
MOSDER’in geçmiş yıllardaki başarıları ve eksikliklerinin kendileri için en büyük yol gösterici olacağına işaret eden Karaçak, “Özellikle istişareye büyük önem verip daha yakın iş birliği ve ortak girişimler üzerinde düşüneceğiz. Bugün dünyada Çin, ABD, İtalya, Almanya, Vietnam, Polonya gibi ülkeler sektörümüzde nasıl marka değeri ve ciro oluşturmuşsa, bizler de onların ayak izlerini takip edip kendi başarı stratejilerimizi belirleyeceğiz” açıklamışında bulundu.

KAYNAK: www.mosder.org.tr



Anahtar Kelimeler: MOSDER Başkanını Seçti!