MÜSİAD MOBİLYACILARI BIKTIRAN ZAMLAR İÇİN DEVREYE GİRDİ

Son dönemde özellikle hammadde de yaşanan zam ve tedarik sorunları nedeniyle zor günler geçiren mobilya sektörü için Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) İnegöl Şubesi harekete geçti.

MÜSİAD MOBİLYACILARI BIKTIRAN ZAMLAR İÇİN DEVREYE GİRDİ

Mobilyacıların sorunları içeren bir rapor hazırlayan MÜSİAD İnegöl Şubesi yönetimi, Ticaret Bakanına iletilmek üzere raporu MÜSİAD Genel Başkanı Abdurrahman Kaan’a teslim etti.

RAPOR BAKAN’A VERİLECEK

Son dönemde yaşanan ham madde zamları, tedarik sıkıntısı ve ihracatta yaşanan sorunlara çözüm bulma adına çalışma başlatan Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) İnegöl Şubesi yönetimi, sorunları bir rapor haline getirdi. MÜSAİD İnegöl Şubesi Başkanı Mehmet Döngel ve yönetim kurulu üyeleri, bugün Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan ile görüşecek olan MÜSİAD Genel Başkanı Abdurrahman Kaan’a raporu sundu. Kaan, İnegöl iş dünyasının sorunlarının yer aldığı raporu Bakan Pekcan’a teslim edecek.

 İNEGÖL’ÜN SORUNLARINI İLETTİK

Konu hakkında açıklama yapan MÜSAİD İnegöl Şubesi Başkanı Mehmet Döngel, “Suudi Arabistan’la ihracat konusunda yaşadığımız sorunlar var. Resmi olmasa da gayri resmi olarak Türk mallarına karşı bir baskı var. Bu konuyla ilgili Genel Başkanımıza bilgi verdik. Kendisi bugün Ticaret Bakanıyla görüşecek. Bir de tedarik anlamında sünger hammaddesiyle alakalı bir sorun var. 3 ay içerisinde yüzde 80-90 arasında bir zam geldi. Ayrıca cam ayna bulmakta sorun yaşıyoruz. Yurt dışından gelen ürünlere kota konuldu. Bu nedenle cam ayna yurt dışından gelmiyor. Şişe Cam’da yetiştiremiyor, talepleri karşılayamıyor. İhracat yaptığı içinde iç piyasaya yetmiyor. Bizler de geçici bir süreliğine kotanın kaldırılmasını istiyoruz. Bu konuyla alakalı da Genel Başkanımıza bir rapor sunduk. Bu raporda ayrıca mobilya sektöründe bazı hammaddelere gelen aşırı zamlarda yer alıyor. Raporumuza sadece sorunlar değil, aynı zaman da çözüm önerileri de yer alıyor. Suudi Arabistan sorunuyla ilgili çözümlerimizi de ilettik. Tampon ülke belirlenebileceğini söyledik. Azerbaycan, Libya veya Irak olabilir. Genel Başkanımızda sorunlarımızın çözümü noktasında elinden geleni yapacağını bizlere ifade etti. Ayrıca Genel Başkanımızla MÜSİAD Expo fuarıyla ilgili de görüş alış verişinde bulunduk. Bizim İnegöl’de yapmak istediğimiz projeleri de kendisiyle görüştük” dedi.