OKYANUS KOLEJİNDE CUMHURİYET´İN 96.YILI SATRANÇ TURNUVASI

Türkiye Satranç Federasyonunun düzenlediği, ?Cumhuriyet´in 96. Yılı Satranç Turnuvası? geçtiğimiz hafta sonu İnegöl Okyanus Kolejinin ev sahipliği ile gerçekleştirildi.

OKYANUS KOLEJİNDE CUMHURİYET´İN 96.YILI SATRANÇ TURNUVASI

     Anaokulundan liseye kadar öğrencilerine satranç eğitimi vererek; satranç eğitimini önemseyen, öğrencilerin özgüven ve farkındalık kazanımlarını elde etmesine olanak sağlayan Özel İnegöl Okyanus Koleji 10 farklı ilden 136 sporcunun 4 farklı kategoride    yarıştığı turnuvaya ev sahipliği yaptı.

    19 Ekim Cumartesi Sabah saat 09:30 da başlayan müsabakalar 20 Ekim Pazar günü saat 18.00´a kadar devam etti. Velilerin izleyici olarak katıldığı turnuva yoğun ilgi gördü.

   Karşılaşmaların sonunda 8 yaş ve altı erkekler kategorisinde Cem ALTUNTAŞ  kızlarda Miray TAŞDELEN, 10 yaş ve altı erkekler kategorisinde Ömer Nasuh ÖZKAYMAK, kızlarda Naz Mercan FİDAN, 14 yaş ve altı erkekler kategorisinde Muhammet Ali ARSLAN, kızlarda Zeynep Selin ÖZGÜÇ, açık kategori erkeklerde Muhammet Sinan GÖNÜLLÜ, kızlarda Kübra MUTLU şampiyon oldular. 

Özel İnegöl Okyanus Koleji Satranç Öğretmeni Okan ÖZDEMİR yaptığı açıklamada ?Bugün Türkiye Satranç Federasyonu tarafından düzenlenen ve ev sahipliği yapmış olduğumuz satranç turnuvasına uzaktan ve yakından katılan tüm sporculara ve onların ulaşımlarını sağlayan değerli velilere çok teşekkür ederiz.  Amacımız bu sporun tüm öğrencilere sevdirilmesi ve ülkemizde satrancın uluslar arası düzeyde bir seviyeye ulaşmasıdır. Ülkemize değerli satranç şampiyonları kazandırmak için elimizden gelen gayreti göstereceğiz.?dedi.