ÖRGÜN EĞİTİMLE BİRLİKTE HAFIZLIK PROJESİ İÇİN ÖĞRENCİ SEÇME SINAVI YAPILACAK!

İnegöl Şehit Fevzi Başaran Anadolu İmam Hatip Lisesi örgün eğitimle birlikte hafızlık projesi kapsamında 21 Haziran Pazar günü öğrenci seçme sınavı düzenleyecek.

ÖRGÜN EĞİTİMLE BİRLİKTE HAFIZLIK PROJESİ İÇİN ÖĞRENCİ SEÇME SINAVI YAPILACAK!

Milli Eğitim Bakanlığı Din Öğretimi Genel Müdürlüğü ile Diyanet İşleri Başkanlığının ortaklaşa yürüttükleri “Örgün Eğitimle Birlikte Hafızlık Projesi”  İnegöl Şehit Fevzi Başaran Anadolu İmam Hatip Lisesinde uygulanıyor.

Yapılacak sınav ile alakalı İnegöl İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü yazılı açıklama yayınladı;

“Projeye öğrenciler iki aşamalı sınavla seçilmektedir. İlk aşama sınavı olan Akademik Sınav 21 Haziran 2020 Pazar günü saat 11.00 de Şehit Fevzi Başaran Anadolu İmam Hatip Lisesinde yapılacaktır. Başvuruların devam ettiği sınavda, öğrencilere 4. Sınıf müfredatından Türkçe, Matematik, Fen Bilimleri ve Sosyal Bilgiler derslerinden sorular sorulacaktır.

Projeye 26 Erkek ve 26 Kız öğrenci olmak üzere toplamda 52 öğrenci seçilecektir.

Projeye dahil edilecek öğrenciler nezih bir ortamda ve alanında uzman öğretmenlerden üst düzey akademik eğitimin yanı sıra alanında uzman Kur’an Kursu öğreticilerinden hafızlık eğitimlerini alacaklardır. Eğitimleri boyunca sosyal, sportif, sanatsal ve kültürel etkinliklere katılarak ruhsal ve sosyal açıdan gelişimlerini tamamlamaktadırlar.

Şehit Fevzi Başaran Anadolu İmam Hatip Lisesi uygulanan “Örgün Eğitimle Birlikte Hafızlık Projesi”  başladığı andan itibaren başarılı bir şekilde devam etmektedir.

21 Haziran 2020 Pazar günü saat 11.00 de öğrenci seçme sınavına katılmak isteyen öğrenciler Şehit Fevzi Başaran Anadolu İmam Hatip Lisesinden veya okulun web sitesi (http://sefbasaranaihl.meb.k12.tr/) üzerinden online olarak kayıt yaptırabilirler.”