Orix Mobilyadan Örnek Etkinlik

Orix Mobilya firması, İnegöl Belediyesi iş birliği ile temizlik konusuna dikkat çekmek adına 40 personeli ile sahaya indi.

Orix Mobilyadan Örnek Etkinlik

Orix Mobilya firması, İnegöl Belediyesi iş birliği ile temizlik konusuna dikkat çekmek adına 40 personeli ile sahaya indi. Yeniceköy Mahallesinde boş arsalarda yapılan temizlik farkındalık etkinliğine Belediye Başkanı Alper Taban da katılarak tüm vatandaşları temizlik hususunda duyarlı olmaya davet etti.

İnegöl Belediyesi’nin önemli başlıklarından biri olan temizlik konusu, bu konuda duyarlı kurum ve kuruluşların katkılarıyla gündemde kalmaya devam ediyor. Orix Mobilya firması, temizlik farkındalığı oluşturmak adına Yeniceköy Mahallesinde bulunan boş arsalarda temizlik etkinliği düzenledi. 40 personeliyle sahaya inen firmaya, Belediye Başkanı Alper Taban da destek verdi.

“VERGİ ÖDÜYORUM DİYE ÇEVREYİ KİRLETMEK, ÇOK BÜYÜK BİR SAYGISIZLIK”

Firma yetkilileri ve çalışanlar, arsalarda temizlik yaparak kısa sürede çok sayıda çöp poşetini atıklarla doldurdu. Başkan Alper Taban da temizlik etkinliğine katılarak atıkların toplanmasına yardım etti. Farkındalık etkinliğine ilişkin açıklama yapan Başkan Alper Taban, “Göreve geldiğim günden beri temizlik konusuna dikkat çekmeye çalışıyorum. Burada benim de farkındalığım arttı. Müslüman bir coğrafyada yaşıyoruz. Sanki insaların görevi kirletmek, belediye personelinin görevi de temizlemek. Aslında tam olarak bu böyle değil. Biz vatandaşlarımızın ev ve iş yerlerinden çıkan düzenli çöplerini toplamak için bu temizlik organizasyonunu kuruyoruz. Bu işin maliyetini de yıl sonunda bölerek vergi olarak alıyoruz. Vergi ödüyorum diye çevreyi kirletmek, çok büyük bir saygısızlık. Ben evini bilerek kirleten insan görmedim. Ama ev ve iş yerimizden çıktığımızda sokağı kolayca kirletebiliyoruz. Amacımız bunun farkında vardırmak. Kirletmek gibi bir hakkımız yok” dedi.

BÜTÜN ESNAFLAR KAPISININ ÖNÜNDEN SORUMLU

Temizlik konusundaki eksiklere de değinen Başkan Taban, şöyle devam etti: “Hadisi şerifte diyor ki; temizlik imandandır ve temizlik imanın yarısıdır. Yurt dışına çıktığımda hayretler içerisinde kaldım. Milli Şairimiz Mehmet Akif Ersoy’un sözü aklıma geldi; onların işi bizim dinimiz gibi bizim işimiz de onların dini gibi diyor. Bakıyorum bu cümle halen geçerliliğini koruyor. Biz de bu noktada farkındalığı artan bir toplum olsun istiyoruz. Herkes kendi kapısının önünü süpürse, yeterli olacak. Biz bu konuyu meclisimizde gündeme getirdik. Bütün esnafları sorumlu kıldık. Şu anda uyarı ve hatırlatmalarla geçiyoruz lakin bununla alakalı artık farkındalık oluştu ve işlem yapma aşamasına geliyoruz. Aynı şekilde asla kirlettiğini tespit ettiğimiz bir insanı cezasız bırakmıyoruz. Önce uyarıyoruz, hatasını gidermiyorsa cezasını kesiyoruz.”

ORİX MOBİLYA FİRMASINA TEŞEKKÜR

“Bu kadar duyarsızlık arasında bu duyarlı davranışı gösteren ve bu farkındalık etkinliğini gerçekleştiren Orix Mobilya firması yetkililerine ve çalışanlarına teşekkür ediyorum.”

 



Anahtar Kelimeler: Mobilyadan Örnek Etkinlik