Tarih: 27.09.2024 09:55

ÖZGÜN TASARIMLARI VE LOJİSTİK AVANTAJIYLA DÜNYANIN TERCİHİ

Facebook Twitter Linked-in

“Neden İnegöl Mobilyası?” sorusuna yanıt veren İnegöl Mobilya Sanayicileri Derneği (İMOS) Başkanı Uğurtan Turgut, 500 yıldır ahşabı işleyen şehrin tecrübesi, özgün tasarımları ve dünyanın hemen her noktasına en kısa sürede ulaşım sağlayan lojistik ağının İnegöl Mobilyasının tercih edilmesinde önemli bir paya sahip olduğunu söyledi.

İnegöl Mobilya Sanayicileri Derneği (İMOS) Başkanı Uğurtan Turgut, İnegöl Mobilyasının neden tercih edildiği ve neden tercih edilmesi gerektiği şeklindeki soruya yanıt verdi. İnegöl Mobilyasının dünü ve bugününü kıyaslayarak şehrin yaşadığı değişim ve dönüşümü anlatan Turgut, sürekli gelişen İnegöl Mobilyasının sektörde öncü olduğuna dikkat çekti. Aynı zamanda şehrin sahip olduğu lojistik ağıyla dünyanın dört bir yanına en kısa sürede ulaşabildiğini ve rakiplerine göre bu noktada ciddi avantaj elde ettiğini ifade eden Uğurtan Turgut, İnegöl Mobilyasının kalitesinin de tartışılmaz olduğuna vurgu yaptı.


4 BİN ÜRETİCİ 1000 MAĞAZA…
İnegöl’ün ağaç ile olan yolculuğunun Osmanlı Donanmasının gemilerine kereste göndererek başladığını belirten İMOS Başkanı Uğurtan Turgut, “Ve 100 yıldan fazla bir zaman önce yolu mobilya ile kesişmiş İnegöl esnafının. Ufak imalathanelerde sandalye, fırın küreği gibi ürünlerin hayat bulmaya başladığı şehir, günümüzde 4000 kayıtlı mobilya firmasıyla, 1000’den fazla mağazası ve dünyanın dört bir yanına ürün gönderebilen bir endüstri olarak devam ediyor yoluna” dedi.


KALİTE FARKI VE LOJİSTİK AVANTAJI
İnegöl Mobilyasının özellikle yurt içinde tasarımıyla ve kalitesiyle rakiplerinden ayrıldığını ifade eden Turgut, şöyle devam etti: “Bunun yanına sadece Türkiye’nin değil dünyanın hemen her noktasına hızlı ürün gönderimi avantajı da eklendiğinde ciddi bir avantaj elde ediyor İnegöl Mobilyası. Diyarbakır’daki bir nihai tüketici ile Almanya’daki tüketiciye hemen hemen aynı süre içerisinde ürünleri teslim edilebiliyor İnegöl’den. Dünya çapındaki büyük rakiplerinin karşısında da bu lojistik avantajı devam ediyor şehrimizin. Tam anlamıyla dünyanın ortasında bulunan ülkemizin getirdiği coğrafi konum avantajını son yıllarda hızlı ve erişilebilir lojistik imkanlarla buluşturunca uluslararası alanlardaki Çin gibi rakiplerimizin 2 ayda ulaşabildiği coğrafyalara yarı sürede ulaşabilir geldik. Bu da özellikle yüksek sezonda ürünlerini daha hızlı teslim almak isteyen alıcılar için bir avantaj sağlıyor.”


ÖZGÜN TASARIM, UYGUN FİYAT
“Hali hazırda en büyük avantajımız tasarım tabii ki ancak özellikle ihracat alanında bizi güçlü kılan bu tasarım gücümüzü esneklik ve uygun fiyat ile birleştirmiş olmamız. Yurt içi veya ihracat fark etmeksizin, İnegöl’den özel bir ürün aldığınızda ödeyeceğiniz bedel çok daha uygun olacaktır. Tabii burada fiyatla birlikte evinize özel olarak ölçülendirilmiş ve zevkinize göre şekillendirilmiş bir ürünü İnegöl Mobilyası kalitesiyle alacağınızı da eklemek lazım.”
 

ÖZEL ÜRÜN AVANTAJI
“İhracat tarafından bakınca da durum özetle şu şekilde. Dünyanın mobilya tasarım merkezi sayılan İtalya’dan bir özel ürün almak isterseniz ödeyeceğiniz bedel çok uçuk olabilir. Çin’de ise özel bir ürün talebiniz varsa üreticilerin çok büyük çoğunluğu sizden yüksek adetli sipariş geçmenizi talep edeceklerdir. En düşük sipariş adedi olarak tanımlayabileceğimiz MOQ (Minimum Order Quantity), İnegöl’de ya uygulanmıyor ya da Çin’in aksine 1 modelden 50 takım almak yerine 4-5 takım hatta bazen daha bile az alabiliyorsunuz.”


HER BÜTÇEYE UYGUN MOBİLYA
“Özetle evinize de mağazanıza da ürün alacak olsanız İnegöl’ü tercih etmeniz için birçok makul sebep var. Her bütçeye uygun düğün paketlerinden tutun da ultra lüks diyebileceğimiz ürünlere, mutfak için arayıp bulamadığınız katlanır masalardan, eksikliğini görmeden ne kadar işe yaradığını fark edemediğiniz zigon sehpalara, ağaç işlenerek hazırlanmış masalardan, bahçe mobilyalarına, çocuklarınız için güvenle alıp yıllarca kullanabileceğiniz çocuk odalarına ve hatta evcil hayvan mobilyalarına kadar her şeyi tek yerde bulabileceğiniz bir şehir İnegöl.”


365 GÜN AÇIK FUAR HAVASINDA ŞEHİR
“3 büyük mobilya AVM’si ve mobilya mağazaları dolu caddeleriyle İnegöl, tam anlamıyla 365 gün açık bir alışveriş merkezi durumunda. Büyükşehirlere yakınlığı, Sabiha Gökçen havalimanına 1,5 saat, yeni havalimanına 2,5 saat civarındaki mesafesi de daha ulaşılabilir yapıyor şehri.”


İNEGÖL’DE SADECE MOBİLYA BULMAYACAKSINIZ
“Yılda 2 kez mobilya fuarı düzenlenen İnegöl, sadece mobilyası ile değil başta İnegöl köftesi olmak üzere son yıllarda daha bilinir hale gelen zengin gastronomi kültürü, şifalı Oylat kaplıcaları gibi tarihi ve doğal güzellikleriyle de misafirlerini ağırlamaya hazır.”




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —