PAZARA GİRERKEN HAZIRLIKLARIN SON KONTROLÜ VE TEKNİK ENGELLER

İhracatımızı ve pazara girişimiz ile ilgili detayların ve engellerin teknik bilgilerini pek de yakından takip etmiyoruz. Bu işin sahibi Ticaret Bakanlığı Ürün Güvenliği ve Denetimi Genel Müdürlüğü olup; teknikengel.gov.tr internet adresi üzerinden düzenli

PAZARA GİRERKEN HAZIRLIKLARIN SON KONTROLÜ VE TEKNİK ENGELLER

İhracatımızı ve pazara girişimiz ile ilgili detayların ve engellerin teknik bilgilerini pek de yakından takip etmiyoruz. Bu işin sahibi Ticaret Bakanlığı Ürün Güvenliği ve Denetimi Genel Müdürlüğü olup; teknikengel.gov.tr internet adresi üzerinden düzenli bilgi akışı sağlanmaktadır. Buraya üye olarak düzenli sirküler ve gelişmelerin size ulaşmasını sağlayabilir, sektörünüz İle ilgili tüm süreç yönetimi için teknik danışmanlık ve süreç yönetimini başlatabilirsiniz.

Teknik engellerin başında sübvansiyon ve anti damping soruşturmaları gelmektedir. Bu süreçte yer alan firmalarımız İhracatçı Birlikleri tarafından Ticaret Bakanlığı işbirliği ile savunulmakta; firmalarımızın kendileri için yapacağı savunma harcamaları üye oldukları İhracatçı Birlikleri onayı İle yine ilgili İhracatçı Birliği tarafından desteklenmektedir.

Market Access Database madb.europa.eu internet sitesi aracılığı İle dünyadaki tüm ülkelere, Avrupa birliği ülkelerinden dolayısı ile bizim de içinde bulunduğumuz gümrük birliğinden giden ürünlere uygulanan vergi hadleri; o ülke tarafından bizden istenilen belgeler ; özel şartlar, hatta doldurulmuş örnek formlara ulaşabilir ve ihracat öncesi son kontroller için siteyi bir kontrol listesi olarak kullanabilirsiniz.

Ayrıca Avrupa Birliği´nin ithalatta uyguladığı vergi ve prosedürler ile daha fazla bilgiye ulaşmakta mümkün. Hazırlıklara başlarken bu konuları kontrol listelerinize eklemeniz sürecin daha etkin yönetimi adına değerli olacaktır.