RİNG MOBİLYA AVRUPA VE AMERİKA PAZARINA HAZIR

Yeni markası ve yeni oluşumuyla 2021 yılında başarılı bir çıkış yakalayan, 2022 İstanbul Mobilya Fuarında da özellikle Drift modeliyle dikkatleri üzerine çeken Ring Furniture, Amerika ve Avrupa Pazarına odaklandı.

RİNG MOBİLYA AVRUPA VE AMERİKA PAZARINA HAZIR

Yeni markası ve yeni oluşumuyla 2021 yılında başarılı bir çıkış yakalayan, 2022 İstanbul Mobilya Fuarında da özellikle Drift modeliyle dikkatleri üzerine çeken Ring Furniture, Amerika ve Avrupa Pazarına odaklandı. Ring Furniture Firma Ortaklarından Hasan Varlı, bu pazarlarla tarzların da uyumlu olduğunu ifade etti.

Ring Furniture, 2021 yılında başlattığı değişim ve dönüşüm atağı ile bambaşka bir kimliğe büründü. Ürünlerinden müşteri portföyüne yeni marka ve oluşumlarıyla baştan aşağı yenilenen firma, gelecek adına da hedeflerini büyüttü. Ring Furniture Firma Ortaklarından Hasan Varlı, 2021 yılında başlayan değişim ile ilk 1 yıllık ilerlemelerini anlattı.

RUSYA VE ALMANYA FUARLARINDA GÖRÜCÜYE ÇIKTI

Ürün konseptinden kaliteye kadar köklü bir değişime girdiklerini vurgulayan Varlı, “Daha önce firmamızın adı Dome Mobilyaydı. 2021 yılı başında yeni ortağımızla yeni bir oluşuma girdik. Ring Furniture markasıyla yolumuza devam etme kararı aldık. Bu değişim sürecinde ürünlerimizi ve konseptimizi de değiştirdik. Yeni ürünler geliştirdik. Bu değişim ile birlikte 2021 yılının bizim için güzel bir yıl olduğunu ifade edebilirim. Yıl içerisinde Rusya ve Almanya’da fuarlara katıldık. 2022 yılı başında da İstanbul Mobilya Fuarında yerimizi aldık” dedi.

YENİ HEDEF AMERİKA VE AVRUPA

Yeni hedefin Avrupa ve Amerika pazarı olduğuna dikkat çeken Hasan Varlı, “2022 İstanbul Mobilya Fuarında hem yerimiz çok güzeldi hem de fuar gerçekten çok başarılıydı. Bugüne kadar yapılan fuarlarla kıyasladığımızda, bu yıl hiç beklemediğimiz ülkelerden ziyaretçiler ağırladık. Türkiye’yi henüz mobilya anlamında tanımayan ülkelerden heyetler gelmesi ayrı bir değer kattı. Bu ülkelerde ilk fuarda tüm firmalar ticaret yapamasa da bir adım atılmış olması sevindirici. İnegöl ve Türkiye mobilyasını tanıdılar. Yine bu fuarda gördük ki Amerika ve İngiltere ile de tarzımız uyuyor. Onun dışında Rusya’dan çok fazla gelen oldu. Türki Cumhuriyetlerden çok fazla gelen oldu. İngiltere’den gelenler oldu. Farklı ülkelerden fuara katılımın fazla olmasının başlıca nedenleri Çin’deki hammadde sıkıntısı, üretim sıkıntısı ve nakliye sıkıntısı. Dolayısıyla Amerika ve İngiltere’deki firmalar yeni üretim yerleri arıyor” açıklamalarında bulundu.

DRİFT FUARIN GÖZ BEBEĞİ OLDU

Varlı, 2022 İstanbul Mobilya Fuarında yeni modellerinden Drift yemek odası ciddi bir ilgiyle karşılaştığını ve bu ürünün satışının oldukça yüksek olduğunu da vurguladı.

“FİRMALAR ÜRÜN YETİŞTİREMEZDİ”

İstanbul Mobilya Fuarının eksilerine de değinen ancak bu eksilerin uzun vadede kazanca dönüşeceğine işaret eden Hasan Varlı, “Bu yıl İstanbul fuarının en büyük dezavantajı daha önceki yıllarda Suudi Arabistan çok fazla gelirdi. Bu yıl Suudi Arabistan’dan çok gelen olmadı. Katılım güzel ancak ticaret bu yüzden biraz zayıf kaldı. Katılımcıya oranla ticaret yapılmış olsa, firmalar ürün yetiştiremezdi. Fakat gelen ülkeler şimdilik tanıma aşamasında. İlerleyen yıllarda ticarete döneceğini düşünüyorum” şeklinde konuştu.

AVRUPA PAZARI BİR ÜRÜNÜ 20 YIL SATIYOR

Varlı, Arap pazarının sürekli yeni ürün beklentisine karşın Avrupa ve Amerika pazarlarının 20 yıl aynı ürünü satabildiğine dikkat çekerek “Gelecek yıllarda Amerika’nın bizim için güzel bir pazar olacağı kanısındayım. Çünkü oradaki firmalar daha profesyonel ve ne istediğini bilen firmalar. Arap pazarı bizi sürekli yeni modele zorluyordu. Ama Amerika, İngiltere, Avrupa pazarı bir modeli yıllarca alıyor. Belki 20 yıl kullanılıyor. İtalya’nın başarı sırlarından biri de bu. Bir model 20 yıl yapılınca hata olasılığı düşüyor. İnşallah biz de o pazarlara yönelirsek kazançlı çıkarız. Şu an pek çok firmamızın bu pazarların kalitesinde olmadığını da görüyoruz. Ancak bizim de kendimizi geliştirmemiz gerekiyor” açıklamalarında bulundu.



Anahtar Kelimeler: MOBİLYA AVRUPA AMERİKA PAZARINA HAZIR