SAADET PARTİSİ YENİCEKÖY TEŞKİLATINDAN YENİCE ANALİZİ

Saadet Partisi Yeniceköy Teşkilat Sorumlusu Suat Savaş, mahalle ile ilgili problemleri dile getiren bir basın açıklaması yaptı.

SAADET PARTİSİ YENİCEKÖY TEŞKİLATINDAN YENİCE ANALİZİ

Büyükşehir yasasıyla birlikte mahalle statüsüne dönüşen Yeniceköy’ün gerekli desteği görmediğini belirten Savaş, altyapı sorununa dikkat çekerek ulaşımın tek kartla sağlanması ve kapalı pazar alanı kurulması yönünde de talepte bulundu.

GEREKEN DESTEĞİ GÖREMEDİK
Bildiğiniz üzere daha önce belde olan Yeniceköy Büyükşehir yasasıyla birlikte mahalle statüsüne dönüştü. İnegöl’deki diğer beldeler gibi biz de maalesef hizmet noktasında gereken desteği göremedik. Sadece göletimizle ilgili daha önce bir düzenleme yapılmıştı. Şimdi ise o düzenlemenin sökülerek yeniden yapılacağını görüyoruz.

ÖNCELİK ALTYAPI
Değerli Yeniceköy sakinlerimiz.Mahallemizin bir çok eksiği var ama bugün Yeniceköy’de eksiklik piknik alanı değil alt yapı eksikliğidir. Geçtiğimiz aylarda yağan yağmur sebebiyle mahallemizin bir çok noktasında sel baskınları oldu. Yine bazı cadde ve sokaklarımızdaki asfalt hasar gördü.Bu sebeple Yeniceköy ile ilgili bir yatırım yapılacaksa bunun önceliği altyapı hizmetlerine olmalıdır.

NE ORTAYA ÇIKACAK BİLMİYORUZ
Yine Yeniceköy köprülü kavşağına görsel bir çalışma yapılıyor. Ne kadar maliyeti olacağını, sonuçta ne ortaya çıkacağını bilmiyoruz ancak bir taraftan Yeniceköy kavşağına görsel çalışma yapılırken diğer taraftan kavşakla Yeniceköy yolu arasında yolun aşırı virajlı olması sebebiyle kazalar yaşanmakta. Daha geçtiğimiz günlerde yine bu yolda yaşanan kaza sebebiyle üç gencimiz vefat etti. Eğer bir para harcanacaksa bu para kavşağın ışıkla süslenmesi için harcanmamalıdır. Varsa harcanacak bir para bu yolun bazı noktalarda gerekirse kamulaştırma yapılarak genişletilme ve keskin virajları azaltılma için harcanmalıdır.
 
ULAŞIM TEK KARTLA SAĞLANSIN
Yeniceköy ile ilgili ikinci sorun ise toplu taşıma. Yeniceköyde oturan bir vatandaş mecburen cebinde iki ulaşım kartı birden taşımak zorunda. Hele bir de Bursa’ya gidiyorsa bu sayı üçe çıkmakta. Mahalle olarak İnegöl’e bağlanmamıza rağmen halen daha ulaşımda farklı kartlar kullanıyoruz. Buradan İnegöl’e gidip gelirken bir kart, İnegöl’de gezerken ikinci kartı kullanıyoruz. Yeniceköy otobüslerinin sarıya boyanması ve büyükşehir belediyesi yazılması da bu sorunu çözmüyor. Ulaşımın artık tek bir karta indirilmesini yetkililerden bir an önce talep ediyoruz. Yine Yeniceköy’den giden araçların sayılarının ve güzergâhlarının da artırılması gereklidir. Özellikle Diş Hastanesi gibi sağlık tesislerine doğrudan gidecek hatlar oluşturulmalıdır.
 
KAPALI PAZAR ALANI İSTİYORUZ
Yeniceköy ile ilgili dile getireceğimiz son konu ise mahalle pazarımız.Cuma ve Pazar günleri mahalle merkezi caddelerine kurulan Pazar hem kötü bir görüntü oluşturuyor, hem de temizlik noktasında sıkıntı yapıyor. Nüfus olarak mahallemizden küçük olan Akhisar, Cerrah’ta Pazar alanı olmasına rağmen mahallemizde halen sokaklarda Pazar kurulmaktadır. İnegöl Belediyesi’den bir an önce kapalı bir pazar alanı kurmasını talep ediyoruz. Bu taleplerimize ilişkin ayrıca Saadet Partisi Mahalle Teşkilatı olarak yazılı dilekçelerimizi de verdiğimizi, konuların takipçisi olacağımızı ifade etmek istiyorum. Değerli Yeniceköy Mahallesi sakinlerimiz. İnşallah bundan sonra mahallemizle ilgili sorunları ve çözüm önerilerimizi kamuoyuyla ve yetkililerle paylaşmaya devam edeceğiz. Bu vesileyle Saadet Partisi Yeniceköy Mahalle teşkilatı olarak hepinizi selamlıyor, hayırlı günler diliyorum.