Saadet Partisi İlçe Başkan Yardımcısı ve Siyasi İşler Başkanı Fikret Bayram Pazartesi pazarına dökülen asfalt ile ilgili açıklamalarda bulundu.
Bayram açıklamasında: "Kıymetli basın mensupları, değerli ilçe halkımız.
Saadet Partisi İlçe başkanımız Sayın Hasan EROĞLU geçtiğimiz günlerde Pazartesi pazarında yapılan bir çalışma ile ilgili oradaki esnaf vatandaşın çektiği bir videoyu paylaştı.
Paylaşılan video görüntüsünde belediyeye ait iş makinesinin yola serili asfaltı kazıdığı, vatandaşın da buna tepki gösterdiği görülmekte.
Paylaşılan videonun açıklama kısmında bu durumu belirten ilçe başkanımız belediye yetkililerini izaha davet etti.
Konuyla ilgili Belediye başkan yardımcısı da dün bir basın açıklaması yayınladı ve bizleri kul hakkına riayet etmemekle itham etti.
Değerli ilçe halkımız. Yaşanan bu hadise ile ilgili şimdi sizlerle üç hususu paylaşmak istiyorum:
Birincisi; açıklama yapan belediye başkan yardımcısı yapılanın geçici asfaltlama olduğunu, asıl asfaltın daha sonra serileceğini belirtti. Yapılan çalışmanın da planlı bir çalışma olduğunu iddia etti. Ancak aynı açıklamada zeminde karşılaştıkları bir sorundan dolayı çalışmanın uzadığını da ifade etti.
Buradan hareketle aslında burada bir planlama hatasının olduğunu belirtmek istiyoruz. Haftada bir sadece Pazartesi günü kurulan pazara göre işin planlanması ve çalışmalara en erken bir şekilde başlanması gerekirdi.
Ancak gördüğümüz kadarıyla çalışmalara pazara az bir zaman kala başlanmış.
Belirtmek istediğimiz ikinci husus ise Belediye Başkan yardımcısı yaptığı açıklamada oraya serilen malzeme ile ilgili freze, eski pmt, bitümü temel gibi teknik terimler kullanarak izahatta bulunmaya çalışmıştır. İşte bizim de ifade etmek istediğimiz şey tam olarak budur. Bu dediğiniz teknik terimleri ne vatandaşınne de orada bulunan esnafın sadece asfalta bakarak anlama imkanı yoktur.
O gün orada bulunan civar esnaf ve yapılanı görenler aynen videodaki vatandaşımız gibi tepki göstermekte haklıdır.
Buradan yetkililerimize seslenmek istiyoruz: çekirdek çöplerini ve sokağa bırakılmış küveti dahi
paylaştığınız sosyal medya hesabınızda bu konuyla ilgili de bir bilgilendirme paylaşımı yapabilirdiniz.
Hatta sizlerin yapmadığı bu bilgilendirmeyi, ilçe başkanımızın paylaşımı sayesinde çok daha geniş bir kitlenin duymuş olması sebebiyle bizlere teşekkür bile etmeniz gerekirdi.
Son olarak bir hususu daha belirtmek istiyoruz:
“bizi arasaydınız biz size sebebini söylerdik” şeklindeki ifadenizi de kabul etmiyoruz.
Sizlerin ifadesiyle sizin telefonlarınız "7/24" açık ise ilçe başkanımızın da, bizlerin de telefonları aynı şekilde 7/24 açıktır.
Kaldı ki bir çok soruna verdiğiniz cevapta “bu bizim görev alanımızda değil” ifadesinden başka bir şey de duyulmamaktadır.
Yine üzülerek ifade etmek istiyoruz ki İnegöl Belediyesi saha belediyeciliği değil sosyal medya belediyeciliği yapmaktadır.
Bu sebeple sahada olan bizler de gördüğümüz sorunları ve çözüm önerilerimizi aynı platformdan, sosyal medya üzerinden paylaşmaya devam edeceğiz.
Bizlerin kul hakkına riayet etmediği hususunda verdiğiniz fetvaya gelince...
Bizi kul hakkı yemekle itham ederken dönüp daha önce şu sorulara kendi içinizde cevap bulmanızı rica ediyoruz:
-16 senedir her yağmurda göle dönen İnegöl’de alt yapıya yatırım yapmamak kul hakkı değil midir?
-Koordinesizlik sebebiyle her yeri çukar ve yamalarla dolu yollarımızda gezerken, araçlarımızın bozulan parçalarına ödediğimiz paralar kul hakkı değil midir?
-Bursa büyükşehir belediyesi özel bir şirketle kar ortaklığı kurarak, İnegöl’ü çevre ilçelerin çöp depolama alanına çevirirken buna sessiz kalmak, hatta belediyeye ait arsaları bedava hibe etmek kul hakkı değil midir?
-Uludağ’ın eteklerinde yaşarken bizlerin çeşmeden su içememesi, kendi suyumuzu parayla marketten almak kul hakkı değil midir?
-İnegöl’ün en yoğun bölgesine illa da belediye sarayı dikeceğiz diye ısrar ederek vatandaşı milyonlarca lira zarara uğratmak kul hakkı değil midir?
-Yeşil Camii kavşağında üç boyutlu yaya geçidi yapacağız diye kavşağı rezil edip bırakmak kul hakkı değil midir?
-2009 yılında köprülü kavşak olarak yapılmasını talep ettiğimiz Yeniceköy kavşağını 11 yıl sonra köprülü kavşağa çevirmek için harcanan yüzbinlerce lira kul hakkı değil midir?
-Avarlar kavşağına yapılan, en az üç lambada durarak geçmek zorunda kaldığımız ayarsız köprülü kavşak kul hakkı değil midir?
-Alanyurt eski çöp depolama alanına yapılan ve atıl bir şekilde bırakılan o koca park alanı kul hakkı değil midir?
Emin olun, bunun gibi daha onlarca başlık sayılabilir.
Yaşanan bu son olayda da ne yapmış olursanız olun, plansız bir çalışmanın neticesinde orada çalışan işçilerin de emeklerini, vatandaşımızın da parasını harcamak kul hakkı değil midir?
Muhalefeti çıtayı düşük tutmakla itham edenlere tavsiyemiz şudur:
Uyarılara ve eleştirilere açık olun. Muhalefetin çıtasıyla uğraşmak yerine kendi hizmet çıtanızı yükseltmekle ilgili gayret gösterin.
Zaten ekonomik sıkıntılar yaşayan halkımızı yaptığınız hatalı işlerle daha da fazla sıkıntıya sokmayın.
Kalın sağlıcakla." dedi.