SAYE HOME YAZA DAMGASINI VURACAK

İnegöl Mobilyasını hem yurt içinde hem yurt dışında başarıyla temsil eden Saye Home, 1973 yılından bu yana tecrübesiyle fark oluşturuyor. Saye Home, 2022 sezonu için de yeni modelleriyle yaza damgasını vuracak.

SAYE HOME YAZA DAMGASINI VURACAK

İnegöl Mobilyasını hem yurt içinde hem yurt dışında başarıyla temsil eden Saye Home, 1973 yılından bu yana tecrübesiyle fark oluşturuyor. Saye Home, 2022 sezonu için de yeni modelleriyle yaza damgasını vuracak hazırlıklarını tamamladı.

İnegöl Mobilyasının yarım asırlık temsilcisi Saye Home, yeni sezon hazırlıklarını tamamladı. Hem yurt içinde hem yurt dışında İnegöl Mobilyası markasını en iyi şekilde temsil eden Saye Home, gelecek adına da önemli adımlar atarak yükselişini sürdürüyor.

MAKUL FİYATA YÜKSEK KALİTE

Saye Home firma ortaklarından Mevlüt Karatay, 2022 yılı için yeni modellerini hazırladıklarını söyledi. Yeni yılda yeni tasarımlarla müşterilerini karşıladıklarını ifade eden Karatay, “2022’de yeni tasarımlarla müşterilerimizi karşılamaya hazırlanıyoruz. Orta segment ürünler yaptık. Ne çok ekonomik ne de çok yüksek maliyetli. Ekonomik olarak orta ölçüde ama kalite olarak yüksek standartlarda ürünlerimizle iddialı bir sezon hazırlığı yaptık. Biz yaklaşık 10 yıldır bu çizgide ürünler üretiyoruz” dedi.

110 ÇALIŞANLA 4 ÜLKEYE İHRACAT

Saye Home firmasının 1973’te Recep Saye tarafından kurulduğunu hatırlatan Karatay, şöyle devam etti: “2011 yılında koltuk üretimine Saye Home olarak başladık. Yaklaşık 10 yıldır da koltuk üretiyoruz. Şu an yaklaşık 3 bin m2 alanda 110 çalışanımızla sektörümüze hizmet veriyoruz. Üretimimizin yaklaşık yüzde 40’ı ihracat. İhracat yaptığımız ülkeler de Azerbaycan, Irak, Libya ve Bosna Hersek ağırlıklı olarak.”

DÖVİZ, TÜRKİYE’Yİ YURT DIŞI PAZARINDA CAZİP HALE GETİRDİ

“Yurt içi pazarında en çok; Esse Köşe Takımı, Linda Köşe Takımı ve Puzzle Oturma Grubu. Yurt içinde en çok tercih edilen modellerimiz bunlar. Yurt dışıyla ilgili de yeni bağlantılarımız var. Rusya ziyaretimiz oldu yakın zamanda. Bağlantılar kurduk ancak bu savaş durumundan dolayı şu an adım atamadık. Rusya pazarında toptan satışlarda Türkiye’nin çok avantajlı olduğu aşikar. Dolar kurlarının yükselmesi, piyasalardaki ekonomik dengesizlik Türkiye pazarını dünyada açık ara öne getirdi. Bu yüzden birçok sektörde ihracat kapıları açıldı. Yurt içindeki bazı malzemelerin fiyatlarının yükselmesini ben buna bağlıyorum. İhracatın artması… Ekonomide şu an bir pahalılığa sebep oluyor ama yakın zamanda ihracattan elde edilen gelir alt tabaka tüketiciye kadar ulaşacaktır. O yüzden her ne kadar şu anda sıkıntı olsa da yakın zamanda kesinlikle bunun düzeleceğini düşünüyorum.”

AVRUPA’DA ÜRETİM ZORLAŞTI

“Birçok ülkenin bu ekonomik durumdan dolayı üretimleri zor durumda. Bu da bizi ön planda tutuyor. Yani ülkemizde de elektrik fiyatları yükseldi ancak örneğin Bosna’da 3 bin euro fatura gelen 60 çalışanlı bir koltuk üreticisi, bugün 28 bin euro fatura ödüyor. Bu da onların üretimini zorlaştırıyor, ürünlerini pahalılaştırıyor. Bizim de ihracatımızı kolaylaştırıyor.”

İNEGÖL MOBİLYASINI DÜNYA BİLİYOR

“İnegöl Mobilyası ürün kalitesi olarak neredeyse artık Türkiye’de tek. Dünyada da artık İnegöl bilinir bir hale geldi. Neden İnegöl Mobilyası tercih ediliyor? Kalite konusunda iyi olduğu gibi hammaddeye yakın. İthalat için limanlara yakın. Ahşapta zaten bölgenin kaynakları ortada. Bu nedenle birçok şehirden daha avantajlıyız. Lojistik olarak çok iyi konumda. İnegöl’de kalitesiz ürün yok. Dünya modern tarzı benimsediği ve İnegöl de modern üretimi tercih ettiği için Ankara gibi diğer merkezlerin de önüne geçti. Aynı zamanda butik ürünler yapması da İnegöl’ü ön planda tutuyor.”



Anahtar Kelimeler: DAMGASINI VURACAK