“Şehrimizde Çok Daha Güzel İşler Yapacağız”

Akhisar Mahallesi’nde 158 ve 164’üncü sokakta bulunan 3 parça halindeki koruluk ve yeşil alan, İnegöl Belediyesi tarafından yeniden düzenlendi.

“Şehrimizde Çok Daha Güzel İşler Yapacağız”

Akhisar Mahallesi’nde 158 ve 164’üncü sokakta bulunan 3 parça halindeki koruluk ve yeşil alan, İnegöl Belediyesi tarafından yeniden düzenlendi. 20 araçlık otopark üretilen bölgede, ayrıca koruluk alan da düzenlenerek etrafında yürüyüş yolu ve kaldırım yapıldı. Tamamlanan çalışmayı yerinde inceleyen Belediye Başkanı Alper Taban, “İnşallah şehrimizde çok daha güzel işler yapacağız. Şehrimizin tüm eksik ve ihtiyaçlarını bir bir toplayarak vatandaşımızın kullanımına sunmuş olacağız” dedi.

Şehrin dört bir yanında hizmet seferberliğini sürdüren İnegöl Belediyesi, Akhisar Mahallesi 158 ve 164’üncü sokakta bulunan toplam çalışma alanı 3 parça halinde 4210 m2 olan 2 koruluk ve 1 adet yeşil alanı yeniden düzenleyerek modern bir koruluk ve otopark oluşturdu. 3330 m2 yeşil alan, 580 m2 sert zemin kaldırım ve yürüyüş yolu ve 300 m2’lik 20 araçlık otopark olmak üzere düzenlenen 3 parçalık alanda tamamlanan çalışmayı Belediye Başkanı Alper Taban, bugün beraberindeki AK Parti İlçe Başkanı Mustafa Durmuş, AK Partili yöneticiler ve bazı meclis üyeleriyle birlikte yerinde inceledi.

Mevcut bitkilerin korunarak projedeki ağaçlık alanlara da çeşitli türlerde toplamda 13 ağaç dikilen çalışmaya ilişkin açıklama da yapan Başkan Alper Taban, “Bugün Akhisar Mahallemizde yaptığımız çalışmaları inceliyoruz. Burada mevcut koruluk alanların düzenlenmesi, otopark alanlarının düzenlenmesi gibi çalışmaları görmeye geldik. Bu tür çalışmalar artık rutin çalışmalar. Arkadaşlarımız düzenleme yapılmadan önce gerek kendi yaptığımız çalışmalar gerekse vatandaşlarımızdan gelen talepler neticesinde gerekli planlamayı yapıp günü ve saati gelen proje için çalışmayı başlatıyor” dedi.

Koruluk alanın 8-10 yıl önce oluşturulduğunu da hatırlatan Taban, “Burada 8-10 yıl önce koruluk alanlar oluşturulmuş. Bu ağaçları buraya düşünen, diken Belediye Başkanımıza, çalışanlarımıza ve koruyup kollayan mahalle sakinlerimize ben çok teşekkür ediyorum. Ağaç çok kıymetli. Tabi beraberinde bunu korumak lazım. Koruyan, gözeten herkese çok teşekkür ediyorum” diye konuştu.

“ÇOK DAHA GÜZEL İŞLER YAPACAĞIZ”

Açıklamasında yapılan çalışmaya ilişkin de bilgiler veren Taban, “Bizler burada ne yaptık? Gerek geçmişte kurulan koruluk alanın etrafındaki çevre duvarını yenileyerek yeni bir düzenleme yaptık. Beraberinde etrafında yürüyüş yolu olarak da kullanılabilecek bir kaldırım oluşturduk. 3 parçalık alanda eski akmayan bir çeşme vardı, onun yerine otopark alanı oluşturduk. En baştaki parçada da otopark düzenlemesi gerçekleştirdik. Böylece mahalle sakinlerimizin araçlarını güvenli şekilde park etmelerini sağlamış olduk. Dolayısıyla burada arkadaşlarımız otopark ve koruluk alan çalışmasını tamamlamış oldular. Bunun gibi farklı alanlarda da yapılan çalışmalarımız var. Ben emeği geçen arkadaşlarımıza, katkı koyan herkese teşekkür ediyorum. İnşallah şehrimizde çok daha güzel işler yapacağız. Şehrimizin tüm eksik ve ihtiyaçlarını bir bir toplayarak vatandaşımızın kullanımına sunmuş olacağız. Üzerine de daha ne yapabilirsek gayretimiz ve azmimizle, tasarruflu ve kaynakları da doğru yönetmeyle birlikte ekstra daha neler yapabiliriz noktasında çalışmaya devam edeceğiz” ifadelerinde bulundu.