SİNAN DÖNGEL ANKARA'YA GİDEREK BAŞVURULARI YAPTI

İnegöllü iş adamı Sinan Döngel, Ayasofya'nın yeniden cami olarak açılması halinde halılarını yaptırmaya talip olduğunu belirtmişti. Ayasofya kararının açıklanmasının ardından Sinan Döngel'den bir açıklama daha geldi.

SİNAN DÖNGEL ANKARA

İnegöl'de faaliyet gösteren BURCAM Firma sahibi Sinan Döngel, Ayasofya'nın cami olarak açılması halinde halılarına BURCAM olarak talip olduklarını ifade etmişti. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Ayasofya'nın Diyanet İşleri Başkanlığı'na devredilerek ibadete açılmasına yönelik kararının ardından kendisine muhabirimiz aracılığıyla ulaştık. Döngel, süreci takip ettiğini ve bugün konu ile alakalı Ankara'ya giderek adımlar attığını belirtti.

Çeşitli temaslarda bulunduğunu ifade eden Döngel, Cumhurbaşkanı ve Diyanet işleri Başkanlığı Makamlarına gerekli evrakları teslim ettiğini söyledi. Teslim edilen evrakların ise birer adet örneklerini muhabirimize kamuoyuyla paylaşılması adına verdi. Konu ile alakalı açıklamalarda bulunan Döngel, "Allah'a binlerce kez şükürler olsun. Başta sayın Cumhurbaşkanımız Erdoğan ve Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Devlet Bahçeli olmak üzere emeği geçen herkese teşekkürlerimizi iletiyorum. Halıları alacağımıza ilişkin vermiş olduğumuz sözün de arkasındayız. İnşallah başvurularımız kabul görür ve başta BURCAM Firması olmak üzere bütün İnegöl'ü temsilen halıları almak nasip olur."