Tasarıma ve Katma Değere Dayalı İhracatı Oranı Artıyor

Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, ekonomik gelişim ve kalkınmada büyük hedefleri olan bir ülke olarak Türkiye’nin ihracattaki dinamizmini sürdürmek durumunda olduğunu belirtti.

Tasarıma ve Katma Değere Dayalı İhracatı Oranı Artıyor

Pandemi nedeniyle küresel ekonominin içine düştüğü mevcut durumda, gelişmiş ve gelişmekte olan ülkelerin pek çoğunun işletmelere ve KOBİ’lere farklı türde destekler verdiğini dile getiren Pekcan, bu tür durumların; kaynakların etkin kullanımının ne kadar önemli olduğunu ve devlet desteklerinin sonuç odaklı şekilde uygulanması gerektiğini gösterdiğini dile getirdi.

İhracatın, Türkiye’nin ekonomik gelişimi, büyümesi ve kalkınması açısından kilit bir rol oynadığını vurgulayan Pekcan, "Özellikle son 18 yıllık dönemde, küresel pazarlar ve piyasalarla olan etkileşimini oldukça derinleştiren Türkiye ve Türk ihracatçısı ihracat kapasitesini de hızlı biçimde artırmıştır. Geçen sene korumacılık önlemleri nedeniyle bütün dünyada ihracat yüzde 3,6 daralırken, Türkiye’nin ihracatı yüzde 2,1 artışla 180,8 milyar dolar olarak gerçeklemiş ve dünyada ihracat artışı sağlayan 50 ülke arasında Türkiye altıncı sırada yer almıştır." dedi.