Türk Mobilyası Dubai Yolcusu

Orta Doğu ve Kuzey Afrika’nın en büyük mobilya buluşması kabul edilen Dubai Index Fuarı, 31 Mayıs – 2 Haziran 2021 tarihleri arasında fiziki olarak Dubai World Trade Center’da gerçekleştirilecek.

Türk Mobilyası Dubai Yolcusu

Orta Doğu ve Kuzey Afrika’nın en büyük mobilya buluşması kabul edilen Dubai Index Fuarı, 31 Mayıs – 2 Haziran 2021 tarihleri arasında fiziki olarak Dubai World Trade Center’da gerçekleştirilecek. Türkiye’den yerli markalara Ticaret Bakanlığı’nın da katılım desteği verdiği ve Türkiye Mobilya Sanayicileri Derneği MOSDER’in münhasıran yetkili olduğu fuar, dünya genelinden katılımcılara büyük bir buluşma ortamı sağlayacak.

Bu yıl 31.’si düzenlenecek Dubai Index Fuarı’na katılacak ülkelerle yeni iş birlikleri kuracak olan Türk mobilyacıları, hem Orta Doğu pazarında hem de dünya pazarında boy göstermiş olacak.

TÜİK verilerine göre 2019 yılında 71 milyon dolarlık ihracatın gerçekleştiği Birleşik Arap Emirlikleri ile olan mobilya alışverişini daha çok geliştirmek istediklerini dile getiren MOSDER Başkanı Mustafa Balcı, “Dubai Orta Doğu’nun parlayan yıldızı ve ticaretin kalbinin attığı bir konumda olmasıyla bizim için oldukça önemli bir pazar” dedi. Başkan Balcı ayrıca, “Malum kovid-19 sebebiyle tüm Dünya’da fuarların uzun zamandır organize edilememesi sonucu, Dubai Index Fuarı’na oldukça yoğun bir ilgi bekleniyor. Yakın coğrafyada rakibimiz olan ülkelerden özellikle İtalyan ve Polonya firmaları da fuardaki yerini alacak. Türk mobilyasının temsili konusunda bu ülkelerden geride kalmayacağımıza inanıyoruz. Prestijli fuarlar listesinde yer alan ve bu yıl 31.’si yapılacak Dubai Index Fuarı için Ticaret Bakanlığı’mız katılımcı firmalara 2.486 TL / metrekare (USD 345) destek vereceğini açıkladı. Organizasyonun münhasıran yetkilisi olduğumuz fuara, Türkiye’den katılmak isteyen markalar 1 Mart 2021 tarihine kadar MOSDER Genel Sekreterliği’ne başvuruda bulunabilecek” dedi.

Mustafa Balcı son olarak, “1990 yılından beri Orta Doğu ve Kuzey Afrika’nın tasarım topluluğu için en büyük mobilya buluşmasına ev sahipliği yapan Index Fuarı kapsamında firmalar, mobilyadan, aksesuara, aydınlatmadan tekstile kadar son teknolojiye sahip ürünlerin tedarikçileri ile doğrudan bağlantı kurma fırsatı yakalayacak. Irak, Libya, Suudi Arabistan, İsrail, Katar gibi ihracatımızın en çok olduğu Orta Doğu ülkeleriyle ticaret hacmimizi daha da geliştirecek adımlar atmak üzere, Türkiye’den yerli markalarımıza fuara katılmaları konusunda çağrıda bulunuyoruz” diyerek sözlerini tamamladı.



Anahtar Kelimeler: Mobilyası Dubai Yolcusu