USTALIK VE KALFALIK BELGESİ İÇİN GEÇ KALMAYIN

Milli Eğitim Bakanlığı Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğünce 14 Ağustos 2020 tarihinde yayınlanan genelge ile Ustalık ve Kalfalık belgesi sahiplerine Meslek Lisesi diploması yolu açıldı.

USTALIK VE KALFALIK BELGESİ İÇİN GEÇ KALMAYIN

Konuya ilişkin açıklamalarda bulunan Mobilyacılar Odası Başkanı Özcan Ayhan; “Bu programa ilk başvuruyu yapanlardanım. Benim ustalık belgem incelendi ve yedi dersten sorumlu olduğum bilgisi verildi. Şu an Zoom platformu üzerinden akşamları dersleri takip ediyorum. Hayırlısıyla bu derslerden başarılı olduğumda inşallah bu yıl Meslek Lisesi diplomama kavuşacağım.  Bu konuda başta Merkez Müdürü Musa Oktar olmak üzere tüm idareci ve öğretmenlerimize yakın ilgi ve alakalarından dolayı teşekkür ediyorum” dedi.

Başvurularla ilgili olarak da Ayhan; “Ustalık belgesi olanlar; Mesleki Eğitim Merkezine 2 adet biyometrik vesikalık fotoğraf, Ortaokul mezunu  yada lise öğrencisi olduğunuza veya liseden ayrıldığınıza dair belge ile İnegöl Mesleki Eğitim Merkezine dilekçe ile müracaat yapabiliyorlar. Başvurular ise, içinde bulunduğumuz Ekim ayında sona eriyor. Ustalık belgesinde yazan alan ve dalda diploma başvurusu alınmaya devam ediyor. Devletimizin biz çalışanlara tanıdığı çok güzel bir hak. Bu önemli avantajdan yararlanmak için zaman kaybedilmemesini tavsiye ediyorum. Ustalık belgesinin, ilgili kanunun hangi maddesine göre verildiğine bakılarak okunması gereken dersler belirleniyor. Bu dersler de şu an pandemiden dolayı hafta içi akşamları uzaktan eğitim modeliyle veriliyor. Bu programın uzun süreli devam etmeyeceğini düşünenlerdenim. Bu avantaj sona ermeden yararlanmanızı tavsiye ediyorum”

“Ustalık belgesine sahip Lise mezunları da bu programdan yararlanıyorlar. Fark ders almadan Ustalık belgesindeki Alan ve Dalda doğrudan Meslek Lisesi diploması hakkı kazanıyorlar. Lise mezuniyeti ile farklı sektörde çalışanlar için düşünülmüş bir detay. Kalfalık Belgesi olanlar ise bu programa başvuru yaptıklarında Lise son sınıfa kaydediliyor. Çıkan fark derslerinin yanında, 12. sınıf derslerini görmesi ve Kalfalık belgesindeki sektörde bir işyerinde çalışması gerekiyor. Devletimizin tüm Türkiye’de uygulamaya koyduğu bu yenilik için meslek odamız ve üyelerimiz adına teşekkür ediyorum. İnegöl’de yaşayan, Ustalık ve Kalfalık belgesine sahip diğer meslek kollarında da bu kapsamda imkanlardan yararlanacaklarını ümit ediyorum” ifadelerini kullandı.



Anahtar Kelimeler: USTALIK KALFALIK BELGESİ KALMAYIN