YAVUZ UĞURDAĞ’DAN MÜJDE DOLU PROJELER!

İnegöl Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Yavuz Uğurdağ, 1 Haziran itibariyle başlayan normalleşme süreciyle beraber ticarette gelişmeleri açıkladı.

YAVUZ UĞURDAĞ’DAN MÜJDE DOLU PROJELER!

BÜYÜK PROJELER

Projelerden bahseden Uğurdağ, “Mesleki yeterlilik sınav süresini etkinleştirdik. Odamızdan belge alımları devam edecek. KOBİ, OS ile ilgili çalışmalarımız sürüyor.  Mobilya İhtisas Sanayi Bölgemizin, KOBİ OSB’ye dönüşmesi için çalışma başlattık. İnşallah en kısa sürede olacak. Amacımız Mobilya sanayimizin genişleme ve büyümesini sağlamak. İnegöl Ticaret ve Sanayi Odası olarak köfte festivalini üstlenmiştik. Zannedersem Eylül veya Ekim aylarında ikinci köfte festivalimizi gerçekleştireceğiz. Kadın girişimcilerimiz önemli. Kadın Girişimciler Alışveriş şenliğini bu senede düzenleyeceğiz inşallah. İnegöl sanayi şehri. Çarşı esnafımız da bizim için önemli. Çarşı için alışveriş şenliğini de düzenleyeceğiz. Çarşımızı biraz daha canlandırmak istiyoruz. Girişimcilik kampımız da var. Bu projemizi de son baharda inşallah hayata geçireceğiz. Genç ve kadın girişimcilerimizi kampa alacağız. Üniversite öğrencilerimiz ve sanayicilerimizi bir araya getireceğiz. İnegöl mobilya garanti belgesi, test, tasarım, AR-GE merkezi projemizi var. Mobilya sektörünü disiplin altın alma, ürünlerin garanti belgesi adı altına alınması konusunda çalışmalarımız sürüyor. Yakın zamanda sonuçlanacak. Allah izin verirse Temmuz ayı sonu itibariyle İnegöl Eğitim Kalkınma Vakfını kuracağız. Vakfımızın amacı, eğitime, istihdama katkı sağlamaktır.” İfadelerini kullandı.

671 FİRMAYA NEFES KREDİSİ

Uğurdağ, “İhracat yapamaz duruma gelmiştik. Bir çok firmamız sıkıntı yaşamıştı. Hükümetimizle birlikte esnafımıza destek paketi sağlandı. Bu süreç iyi yönetildi. Ekonomik paketin içerisinde de TOBB ile birlikte yaptığımız nefes kredisi. Bu kredinin süreci devam ediyor. Bu güne kadar 130 firmamız başvurdu. 8 Milyon TL civarında destek sağlandı.  Kredi kullandırılmaya devam ediyor. Cansuyu kredisinden ise 227 esnafımız. 7 Milyon 620 bin TL destek sağlandı. İşedevam kredisine 288 esnafımız başvurdu. 190 Milyon TL kredi desteği verildi. Çek ödemeleri, yapılandırma kredileri de var. İnegöl’de toplam 671 esnafımız kredilerden faydalandı. 240 milyon TL toplam kredi sağlandı. “ şeklinde konuştu.

2 BİN FİRMAYA ÇALIŞMA ÖDENEĞİ DESTEĞİ

Kısa çalışma ödeneğine 2 bin 46 firmanın başvurduğunu, 29 bin 641 işçinin bu destekten yararlandığını belirten Uğurdağ, “Destek hak ediş oranımız yüzde 90.  Bu desteğin toplamı 46 Milyon TL’dir. 60 ay ödemesiz tüketici kredisi var. Bu önemli bir destek. Konut kredisine ciddi destekler geldi. 180 ay vadeli satışlar var. Vatandaşlarımıza devletimiz tarafından büyük destekler sağlanıyor. Biz bunlardan memnunuz. Bu desteklerin devam edeceğini düşünüyoruz. Kaldığımız yerden çalışmalarımıza devam edeceğiz. İhracat rakamlarımız ciddi rakamlara ulaştı. Bunları da telafi ederek, artıracağız. İTSO, esnafının her zaman yanındadır.” Dedi.

MOBİLYA FUARI

Mobilya fuarından bahseden Uğurdağ, “Temmuz ayında yapılması için başvurumuzu yaptık. Önümüzdeki hafta, bir tarih bize ulaşacak. İnsanlarımızı İnegöl’de buluşturmak istiyoruz. Belediyemizin de içinde olduğu mobilya sektörüyle ilgili yeni bir tanıtım atağı yapacağız.” Diye konuştu.

YENİ MOBİLYA FUARI

Fuar alanı projesi çalışmalarının devam ettiğini kaydeden Uğurdağ, “Süreç olumlu yönde devam ediyor. İhtisaslaşmış bir fuar alanına kavuşacağız. Projenin hayata en kısa süre içinde kamooyundan destek bekliyoruz. Bizim 10 sene sonra yapılacak fuar alanına ihtiyacımız yok. En kısa zamanda kazandırmamız lazım. 130 Milyon TL’lik büyük proje. Tek katlı da yapabiliriz. En kısa zamanda İnegöl’e yakışır, fuar alanımızı kazandırmak amacımız. Şuan mevcut yerimiz üzerinde çalışıyoruz. İnegöl’ün hayrına olacak, yerleri değerlendiririz.” İfadelerini kullandı.



Anahtar Kelimeler: YAVUZ UĞURDAĞ’ MÜJDE PROJELER!