YENİ PAZARLARA İHTİYAÇ VAR

Ozzo firmasının sahibi Vehbi Şimşek, İnegöl için yeni pazarlara ve kilogram fiyatlarını artırmaya ihtiyaç olduğunu belirterek bunun için de yurtdışı fuarlara devamlı olarak katılınması gerektiğini dile getirdi.

YENİ PAZARLARA İHTİYAÇ VAR

EXPOYU FUARALARA SOKACAĞIZ

?Fuara ilk katıldığımızda diğer katılımcılar gibi biz de çok mutlu olmadık ancak şuanda çok mutlu döndük. Orada bir firma ile anlaşma sağladık. Bizim Expo diye bir firmamız daha var. İnegöl´deki 40-50 mobilyacı arkadaşımızın dış ticaretine talip olan bir firma? Bu firmamız Amerika´dan gelir gelmez çalışmalarını hızlandırdı, 40-50 firmayla sözleşmeler yaparak ortak bir katalog görüşmesi yaptı. Bundan sonra Amerika ve Çin´deki fuarlar da dâhil olmak üzere Ozzo´yu çıkartıp Expo´yu fuarlara sokacağız.?

HAYALLERİM GERÇEK OLDU

 ?İstanbul Mobilya İhracatçılar Birliği yönetimini evvel ezel izleyenlerden birisiyim. Televizyondan izlerdim,  Cumhurbaşkanı Abdullah Gül´ün yanında o zamanın yönetimleri yer alırdı. Bizler ne zaman orada olacağız diye hayal ederdim. Allah bize nasip etti. Zeki Şahin tetiklemesi, Kenan Kender arkadaşımızın ?bu işi beceririz´ demesiyle Ahmet Güleç ve biz mücadele ettik. İnegöl´den otobüs otobüs seçime gittiler. Şuanda yönetimde İnegöl ağırlığı var. Hayallerim gerçek oldu.?

ÇALIŞMAK ZORUNDAYIZ

?Ben çok milliyetçi Türkiye Cumhuriyeti vatandaşıyım ve ülkemiz maalesef çok geri bırakıldığı için 50 yaşından sonra yatırım yapmaya başladım. Eskiden hiçbir şeye inanmıyordum. Şuanda devletimiz yanımızda. Faizi ön plana çıkartıp üreticiyi, çalışanı hep ezdiler. Onun için yatırım yapmadık. Şimdi gözümüzü açtılar, fuar fuar geziyoruz, teşvik ve destekler var. Çalışmak zorundayız. Ben bunlardan güç alıyorum.?

Amerika High-Point fuarı ile ilgili izlenimlerini paylaşan Ozzo Mobilya firma sahibi Vehbi Şimşek, ?Fuara ilk katıldığımızda diğer katılımcılar gibi biz de çok mutlu olmadık ancak şuanda çok mutlu döndük. Orada bir firma ile anlaşma sağladık. Bizim Expo diye bir firmamız daha var. İnegöl´deki 40-50 mobilyacı arkadaşımızın dış ticaretine talip olan bir firma. Bu firmamız Amerika´dan gelir gelmez çalışmalarını hızlandırdı, 40-50 firmayla sözleşmeler yaparak ortak bir katalog görüşmesi yaptı. Bundan sonra Amerika ve Çin´deki fuarlar da dâhil olmak üzere Ozzo´yu çıkartıp Expo´yu fuarlara sokacağız. İnegöl´de anlaşmalı olduğu 40-50 firmanın ürünlerini götürüp orada tanıtıp pazarlamasını yapması koşuluyla çalıştıracağız. Belki 1 yılı aşkın zamandır oraya bir takım masraflar yapıyoruz, hiç ürün satamamış olabiliriz ama Amerika bizim ufkumuzu açtı. Dünyanın ve mobilya pazarının daha ne kadar büyük olduğunu Amerika fuarına gittikten sonra gördük. İtalya, Almanya, Çin ve diğer fuarları küçümsemek haddime değil ancak bu bambaşka bir fuar, dünyaya hitap eden alıcılar var. Bizim için enteresan tarafı ABD´nin yeni yönetimi Çin´e karşı ciddi bir savaş açmış, Çin ürünlerini asla Amerika´ya sokmak istemiyorlar. Çin gümbür gümbür büyüyor, yanındaki Kore füze atıyor, Amerika artık bazı şeylerden aciz kalıyor. Bunun için elindeki imkânları kullanıp ülkesine o ülkelerden mal gelmemesini istiyor. Burada bunu değerlendirmek zorundayız ve bu şans da elimizde var? dedi.

 

DEVAMLILIK ESASTIR

?İstanbul Mobilya İhracatçılar Birliği yönetimini evvel ezel izleyenlerden birisiyim. Televizyondan izlerdim,  Cumhurbaşkanı Abdullah Gül´ün yanında o zamanın yönetimleri yer alırdı. Bizler ne zaman orada olacağız diye hayal ederdim. Allah bize nasip etti. Zeki Şahin tetiklemesi, Kenan Kender arkadaşımızın ?bu işi beceririz´ demesiyle Ahmet Güleç ve biz mücadele ettik. İnegöl´den otobüs otobüs seçime gittiler. Şuanda yönetimde İnegöl ağırlığı var. Hayallerim gerçek oldu. Buraya sahip çıkmak zorundayız. İnegöl´den para kazandık, kazandığımız paranın bir kısmıyla İnegöl´e hizmet etmek zorundayız. İlk fuara giderken 10-12 İnegöl firmasıydık. 2. fuara giderken bireysel gitmektense ortak bir şeyler yapalım diye önerdim. Sadece devletten beklemeyelim, ihracatçılar birliği ile koordineli şekilde çalışalım istedik. Ndizayn ve Ozzo dışında tüm firmalar mal satamadıkları gerekçesiyle fuardan çekildiler. Biz 3 fuardır devam ediyoruz ve arkadaşlarımız 3 yıllığına burayı kiraladılar. 1 tane sandalye satamasak bile arkadaşlarımızın yanında durup 3 yıllık kiralanmış yerde İhracatçılar Birliği başarısız oldu dedirtmeyeceğiz. Bunun dışında yepyeni bir pazar. Burada devamlılık esas. Devam ettiğiniz sürece insanlar size önem veriyor. Almanya ve Amerika fuarına katıldık. Çin fuarında bir İspanyol firması gelip bizi diğer fuarlarda da gördüklerini ve çalışmak istediklerini ifade ettiler. Allah bereket versin orada ciddi bir sipariş aldık ve gelir gelmez ön ödemesini gönderdiler, şuanda malı göndereceğiz. Amerika fuarında belki satış yapmadık ama orada var olmamız bize başka yerlerde fayda sağladı. New Jersey´deki birçok firma High Point´e katılamamış. Biz hiç ürün satamasak da firma olarak High Point´e katılıyor olmamızı kataloglarımızda ve reklamlarımızda kullanmamız bile bizim için çok büyük bir ayrıcalıktır. İnegöl için yeni pazarlara ihtiyaç var. Ahmet Güleç´in dediği gibi kilogram fiyatlarımızı artırmamıza ihtiyaç var. Oralarda olmak zorundayız. Bu sektörden para kazandım ve kazandığım paraları mesleğime yatırıyorum. Şimdi Expo firmamızla en az 50 tane mobilya firmasını başta Amerika olmak üzere dünya pazarlarına kendimizle beraber taşıyacağız. Bunun için yeter ki taahhütlerinin arkasında dursunlar? şeklinde konuştu.

 

YATIRIM YAPMAYA KORKUYORDUK

Enerjisini, devletin verdiği güvenden aldığını belirten Şimşek, ?Ben çok milliyetçi Türkiye Cumhuriyeti vatandaşıyım ve ülkemiz maalesef çok geri bırakıldığı için 50 yaşından sonra yatırım yapmaya başladım. Eskiden hiçbir şeye inanmıyordum. Şuanda devletimiz yanımızda. Faizi ön plana çıkartıp üreticiyi, çalışanı hep ezdiler. Onun için yatırım yapmadık. Şimdi gözümüzü açtılar, fuar fuar geziyoruz, teşvik ve destekler var. Çalışmak zorundayız. Ben bunlardan güç alıyorum. Arkamda bir destek olduğunu bildiğim için bu enerjimi ona bağlıyorum. Önümüzdeki yıl en az 25 bin metrekare kapalı alanda yeni bir fabrika yapmayı planlıyoruz. Önümüzdeki ay makineleri ile ilgili görüşmeler yapacağım. Enerjim çok yüksek. Şuanda 3 yıl önce aldığımız İtalyan makineyi kendimizce geliştirerek Bursa´da kendimiz yapıyoruz. Önce kendimiz kullanıp test edeceğiz, ondan sonra da arkadaşlarımıza sunacağız. Nereden nereye? İhtiyacımız var, onu yapmamız lazım. Hep yurtdışından almayacağız, kendimiz de burada üretmeliyiz. Onu daha güçlendirerek yapıyoruz. Ondaki hataları bunda düzelterek yapıyoruz. Çalışacağız Allah´ın izniyle? ifadelerini kullandı.



Anahtar Kelimeler: YENİ PAZARLARA İHTİYAÇ