YENİCEKÖY’DE REVİZE EDİLEN ÇOCUK OYUN ALANI HİZMETE GİRDİ

İnegöl Belediyesi, Yeniceköy Mahallesi 430. Sokakta bulunan ve kullanım ömrünü tamamlamış olan çocuk oyun alanının yerine 1520 m2 proje alanında yeni bir park inşa etti.

YENİCEKÖY’DE REVİZE EDİLEN ÇOCUK OYUN ALANI HİZMETE GİRDİ

İnegöl Belediyesi, Yeniceköy Mahallesi 430. Sokakta bulunan ve kullanım ömrünü tamamlamış olan çocuk oyun alanının yerine 1520 m2 proje alanında yeni bir park inşa etti. Yürüyüş yollarından spor alanlarına, ağaçlandırmasından çocuk oyun gruplarına kadar her şeyi ile eksizsiz hale gelen park, adeta bölgenin çehresini değiştirdi.

 

Bir yandan yeni projelerle geleceğin İnegöl’ünü inşa ederken bir yandan da kullanım ömrünü tamamlamış eski alanları revize eden İnegöl Belediyesi, Yeniceköy Mahallesinde artık kullanılamayacak hale gelen çocuk oyun alanını revize etti. Eski küçük parkın yerine 1520 m2’lik bir sosyal donatı alanı kazandırılan bölgede, çocuklar ilk günden parka akın etti. Yürüyüş yollarından spor alanlarına, ağaçlandırmasından çocuk oyun gruplarına kadar her şeyi ile eksizsiz hale gelen park, mahallenin yeni yaşam alanına dönüştü.

 

YAPILAN ÇALIŞMALAR

Toplam 1520 m2 alan üzerinde 200 m2 çocuk oyun alanı, 100 m2 fitness alanı, 382 m2 yeşil alan, 735 m2 sert zemin alanı, tretuvar ve oturma alanları ve 130 m2 yürüyüş parkurunun bulunduğu parkta, ayrıca yeşil alanlara çeşitli türlerde 44 adet yetişkin ağaç dikildi. Yeşillendirme çalışmaları proje alanının tüm kısımlarında uygulanırken, sert zemin uygulaması için ise renkli parke taş uygulaması yapıldı. Çocuk oyun zeminine renkli kauçuk zemin uygulaması, fitness alanı zeminine ise renkli akrilik zemin uygulaması yapıldı. Alanın çevresi renkli panel çit ile çevrilerek korunaklı hale getirildi.

 

ÇOCUKLARIMIZIN AİLELERİYLE BİRLİKTE GÜVENLİ ALANLARDA ZAMAN GEÇİRMELERİNİ İSTİYORUZ

Yeni görünümüyle hizmete giren parkı, Belediye Başkanı Alper Taban da bugün beraberindeki heyetle birlikte yerinde inceledi. Taban, inceleme sırasında çocukların oyunlarını da izleyip çocuklarla sohbet etti. Burada bir açıklama da yapan Başkan Alper Taban, “Bugün Yeniceköy Mahallemizde 430. Sokakta çocuklarımızla beraberiz. Bu alan içerisinde daha önce bulunan eski parkımızın revizyonunu gerçekleştirdik. Bu revizyon ile güzel bir yaşam alanı, güzel bir donatı alanı oluşturmuş olduk. Gördüğünüz gibi burada sert zemin alanları da var, beraberinde yeşil alanlarımız, ağaçlandırmış olduğumuz peyzaj yaptığımız alanlarımız var, çocuklarımızın güzel güzel oynayabileceği oyun alanları var. Velhasıl küçük dokunuşlarla mahallelerimizde altyapı gibi çalışmaların yanında ihtiyaç olan donatı alanlarını da oluşturuyoruz. Çocuklarımızın sağlıklı bir ortamda, güvenli bir ortamda aileleriyle birlikte güzel zaman geçirebilmeleri adına bu kompleks alanları yapıyoruz” dedi.

 

İhtiyaç duyulan alanlarda benzer uygulamaların hayat bulacağını da ifade eden Taban, “Burada arkadaşlarımız 44 adet yetişkin ağaç ilavesi yaptılar. Bunun çok kıymetli olduğunu düşünüyorum. Ağaçlarımız yeşerdiğinde onların gölgesinde çok daha güzel günler geçirecek inşallah buradaki evlatlarımız, ailelerimiz. Burada toplam alan 1520 m2. Bu alanı az önce ifade ettiğim minvalde düzenledik. Fitness aletleri ve diğer parkuları oluşturduk. Etrafında çok güzel bir yürüyüş alanı oluşturuldu. Bu yaptığımız çalışmaları yerleşim alanlarının çoğalmasıyla beraber, ihtiyaç olmasıyla beraber bizler de hayata geçirmeye devam edeceğiz. Ben yapılan çalışmanın öncelikle çocuklarımıza emanet olduğunu söylüyorum. Onlara hediye ederken koruyup kollamalarını da istiyorum. Yapılan çalışma mahalle sakinlerimize hayırlı olsun” açıklamalarında bulundu.