YILBAŞINDA MEKKE´NİN FETHİNİ KUTLAYAN BİR GENÇLİK VAR

Anadolu Gençlik Derneği (AGD) İnegöl Şubesince "Mekke´nin Fethi" etkinliği düzenlendi. Düzenlenen etkinlikte konuşan AGD İnegöl İlçe Teşkilat Başkanı Yakup Tokgöz, ?Kaosun, sömürünün, çatışma ve savaşların yaşandığı dünyamızın her zamankinden daha fazla f

YILBAŞINDA MEKKE´NİN FETHİNİ KUTLAYAN BİR GENÇLİK VAR

Anadolu Gençlik Derneğince (AGD) Mekke´nin Fethi´nin 1389. yılı dolayısıyla İnegöl´de program düzenlendi. AGD ilçe binasında düzenlenen program, Kur´an-ı Kerim okunmasıyla başladı.

Öğrencilere yönelik düzenlenen coşkulu geceye, yüzlerce ortaokul ve liseli öğrenci katıldı. Gecede öğrencilere Mekke´nin Fethi´nin anlatımı yapıldı.

İKİ GÜNÜ BİRBİRİNE EŞİT OLAN ZİYANDADIR

AGD İnegöl İlçe Teşkilat Başkanı Yakup Tokgöz, ?Salı günü miladi takvimle 2019 yılını tamamlanmış olduk. Bugün de 2020´nin ilk günü. Biz birbiri ardına gelen gündüz ve gecelerin her insan için iyiden, doğrudan, faydalıdan, haktan ve adaletten yana olmak için bir imkân olduğuna inanıyoruz.Yine biz iki günü birbirine eşit olanın ziyanda olduğuna inanıyoruz.Her yeni gün yaptığımız iyiliklere, güzelliklere, faydalı ve doğru işlere daha fazlasını katma imkânımız var ve biz ulaştığımız zaman nimetinin bu yönde kullanılması gerektiğinin bilincindeyiz.Bizler Anadolu Gençlik Derneği mensupları olarak 31 Aralık Salı gününü 1 Ocak Çarşamba gününe bağlayan gece 81 şubemizde yaklaşık 600 kadar noktada Mekke´nin Fethi Programı düzenledik? ifadelerini kullandı.

/resimler/2020-1/1/2005553045714.jpg

FETİH RUHUNU KUŞANMANIN DERDİNDEYİZ

Sözlerine devam eden Tokgöz, ?Bilindiği üzere yeryüzünün ilk binası Kâbe´nin bulunduğu şehir olan Mekke, Müslümanlar tarafından 630 yılının Ocak ayında fethedilmiştir. Biz bu programları düzenlerken fethin hicri ya da miladi yıldönümünü, ya da fethin kronolojisini konuşmadan ziyade fetih ruhunu kuşanmanın derdindeyiz. Ayrıca biz, İstanbul´un Fethini Diyarbakır´a, Diyarbakır´ın Fethini Kudüs´e, Kudüs´ün Fethini Mekke´ye ve Mekke´nin Fethi´ni de vahyin insanlığa olan çağrısına bağlamayan her anlayışın eksik olduğunu düşünüyoruz. Kaosun, sömürünün, çatışma ve savaşların yaşandığı dünyamızın her zamankinden daha fazla fetih ruhuna ve anlayışına ihtiyacı vardır. Fetih kavramı da anlamından saptırılmaya çalışılsa da biz hem kavramlarımıza hem de bu kavramların bize yüklediği sorumluluklara sahip çıkmaya devam edeceğiz. Biz Anadolu Gençlik Derneği mensupları olarak bu coğrafyanın harcının İslam olduğuna,  bu toprakları bize yurt yapan anlayışın fetih ruhu olduğuna inanıyoruz. İnsanımız kültür emperyalizminin yanında değil fetih ruhunun yanında durmaya çağıyoruz? şeklinde konuştu.

 

Programın sonunda sorulan sorularla öğrenciler hem eğlendi, hem ödüllendirildi. Siyer-i Nebi Sınavı´nda dereceye giren İMKB Osmangazi Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencisi Muhammet Emir Saldıran gecenin sonunda ödülünü aldı.