MOSFED Yönetim Kurulu Başkanı ve İstanbul Mobilya, Kâğıt ve Orman Ürünleri İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Güleç, ?Millet-devlet bütünleşmesi olduktan sonra Amerika ne derse desin, bizim için çok önemli değil.?dedi.
KENDİ YOLUMUZA BAKMALIYIZ
ABD´nin İran´a uyguladığı ambargoya değinen MOSFED Yönetim Kurulu Başkanı ve İstanbul Mobilya, Kâğıt ve Orman Ürünleri İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Güleç, ?Dünyada ticaret savaşları başladı, biz Türkiye olarak daha fazla imkân sağlamamız lazım. Cumhurbaşkanımızın 15 yıldır getirdiği ?Dünya 5´ten Büyüktür´ ve tüm işadamlarını aynı uçağa alarak dünyayı dolaştırması, onlara vizyon kazandırması noktasında Türkiye Cumhuriyetinin bugüne kadar gelmiş geçmiş en önemli devlet adamı niteliğini kazanmıştır. Tarihte işadamının bu kadar önünü açan bir Cumhurbaşkanı daha görmedik. Dünyadaki ticaret savaşları Türkiye´nin lehine gelişmeli. Komşumuzda bir ambargo var, Türkiye´nin bunun dışında olması lazım. Bizim hem komşuluk ilişkilerimiz var hem de daha önce doğalgaz ve petrolle ilgili bir stratejimiz, bakış açımız var. Dolayısıyla bunun dışında olmamız gerekiyor. Amerika´nın aksini gerçekleştirmeye hakkı yok. Maalesef dünya pazarından pay almamızı, dünya ticaret pastasında daha katma değerli ürün satmamızın önü kendi içimizden geliyor. Millet-devlet bütünleşmesi olduktan sonra Amerika ne derse desin, bizim için çok önemli değil. Kendi işimizi yapıp yolumuza bakmamız lazım? ifadelerini kullandı.
MOSFED Yönetim Kurulu Başkanı ve İstanbul Mobilya, Kâğıt ve Orman Ürünleri İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Güleç, KDV indirimi ve ABD´nin İran´a uyguladığı ambargodan Türkiye ve İnegöl´ün yaşayabileceği etkilerle ilgili açıklamalarda bulundu.
MOBİLYA SEKTÖRÜ DİNAMO VAZİFESİ GÖRÜYOR
Başkan Ahmet Güleç, ?2010 ve 2017´de hükümetimizin verdiği KDV indirimleri sektörümüzü ciddi anlamda rahatlatmıştı ve hareketlendirmişti. Bu sefer de satışların hızlanacağını düşünüyoruz. Mobilya sektörü, KDV indiriminin en çabuk hareketlendirdiği sektörlerin başında geliyor. Piyasaya denge veriyor. Bazı girdilerimiz 8 ile girip 18 ile çıkıyor. Bir de biz vadeli mal satıyoruz, vadeli mal satarken de KDV´sini peşin yaptırıyoruz, uzun dönemde bunun sorunlarını yaşıyoruz. Yaşanan bu durum mobilyacının büyümesine bir engel oluyor. KDV indirimi, tüketicinin, üreticinin ve devletin mutlu olduğu bir karar oldu. Mobilyacılarımız yılsonu hedeflerini yakalamak için, vatandaşlarımız da mobilya almak için bir fırsat yakaladılar. Daha önce enflasyonla mücadelede mobilyacılarımız yüzde 10 indirime gittiler, şimdi KDV indirimiyle 10 puan daha inmesi demek, mobilyanın çok ucuzlaması anlamına gelecek. Bu da sektörü ciddi anlamda rahatlatacak. Hükümetimiz nerede bir ihtiyaç varsa oradaki ihtiyacı çok çabuk gözlemiyor ve hareket ediyor. Cumhurbaşkanı Hükümet Sisteminde işadamları olarak bizlerin de kendimize çeki düzen vermemiz gerek, daha çok çalışmalıyız, inovasyona, tasarıma ve kaliteye daha çok önem verip dünya pastasından daha fazla pay almamız lazım. 20 tane imalat sektörünü yakından ilgilendiren bir sektörüz ve hepsini hareketlendiriyoruz. Bu anlamda dinamo vazifesi görüyor. Cumhurbaşkanımıza ve Sayın Bakanımıza çok teşekkür ediyoruz? dedi.
?MİLLET-DEVLET BÜTÜNLEŞMESİ OLDUKTAN SONRA AMERİKA NE DERSE DESİN?
ABD´nin İran´a uyguladığı ambargoya değinen Güleç, ?Dünyada ticaret savaşları başladı, biz Türkiye olarak daha fazla imkân sağlamamız lazım. Cumhurbaşkanımızın 15 yıldır getirdiği ?Dünya 5´ten Büyüktür´ ve tüm işadamlarını aynı uçağa alarak dünyayı dolaştırması, onlara vizyon kazandırması noktasında Türkiye Cumhuriyetinin bugüne kadar gelmiş geçmiş en önemli devlet adamı niteliğini kazanmıştır. Tarihte işadamının bu kadar önünü açan bir Cumhurbaşkanı daha görmedik. Dünyadaki ticaret savaşları Türkiye´nin lehine gelişmeli. Komşumuzda bir ambargo var, Türkiye´nin bunun dışında olması lazım. Bizim hem komşuluk ilişkilerimiz var hem de daha önce doğalgaz ve petrolle ilgili bir stratejimiz, bakış açımız var. Dolayısıyla bunun dışında olmamız gerekiyor. Amerika´nın aksini gerçekleştirmeye hakkı yok. Maalesef dünya pazarından pay almamızı, dünya ticaret pastasında daha katma değerli ürün satmamızın önü kendi içimizden geliyor. Millet-devlet bütünleşmesi olduktan sonra Amerika ne derse desin, bizim için çok önemli değil. Kendi işimizi yapıp yolumuza bakmamız lazım? ifadelerini kullandı.
Haber ve Fotoğraf: Osman GÜRBAŞ